Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Τα ματς που δίνουν το εισιτήριο στους Ερυθρόλευκους…

Για να καταλάβει κανείς την ισχύ της Ρεάλ Μαδρίτης αρκεί να θυμηθεί ότι ο Άντονι Ράντολφ στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν υπολογιζόταν από τον Λάσο και έψαχνε ομάδα που θα πλήρωνε το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Τελικά, ο Αμερικανός ενσωματώθηκε κανονικά στη Ρεάλ και ήδη κάνει την καλύτερη σεζόν του στην Ευρώπη, μετά την πρώτη του εμφάνιση (το 2014 στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα).

γράφει ο Γ. Φιλέρης

Δεν ήταν το ματς της Winzik Arena από τα … must win του Ολυμπιακού. Νίκες σαν την περσινή, δύσκολα επαναλαμβάνονται ειδικά σε ένα βράδυ που από το ρόστερ των “ερυθρολεύκων” απουσίαζε το όνομα του ασθενή Νίκολα Μιλουτίνοβ. Τη Ρεάλ μπορείς να την “χτυπήσεις” εντός έδρας (όπως έκανε, ήδη, ο Ολυμπιακός) ή σε ουδέτερο έδαφος. Μέσα στη Μαδρίτη σε τέτοια ματς όπως αυτό της Πέμπτης είναι σχεδόν ασυναγώνιστη (10/11 μετράει φέτος, έχοντας ηττηθεί μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Άλλα παιχνίδια έχουν κυκλώσει ο Μπλατ και οι παίκτες του. Όπως, ας πούμε, το επόμενος εντός έδρας με την Χίμκι αλλά και τα υπόλοιπα στο ΣΕΦ (με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Νταρουσάφακα). Σύνολο πέντε, για να φτάσει τις 16 νίκες που δίνουν οριστικά εισιτήριο στην 8άδα και εν συνεχεία δυο διπλά για να πάει στις 18 που ενδεχομένως θα του δώσουν την 4η θέση. Σημειώστε από τώρα τη μεγάλη μάχη με την Εφές στις 21 Φεβρουαρίου.

Είναι, ωστόσο, νωρίς να σκέφτεται τόσο μακροπρόθεσμα ο Ολυμπιακός. Θα πάει αγώνα με τον αγώνα και καθώς μεσολαβεί ταξίδι στην Πάτρα και μάχη με τον Προμηθέα, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί μόνο τους Πατρινούς.

Η Ρεάλ μοιάζει -σε μια πρώτη ανάγνωση- πολύ ανώτερη, δεν ήταν όμως ο αγώνας που οι “ερυθρόλευκοι” θα δίνονταν ψυχή τε και σώματι. Είχαν ήδη κάνει μια υπερπροσπάθεια, την Τρίτη εναντίον της Μπασκόνια, μπήκε φουριόζα και η Ρεάλ χωρίς να χάνει σουτ (ειδικά στο πρώτο μέρος) θα’ ταν εκτός … λογικής, αν άντεχε περισσότερο ο Ολυμπιακός. Η άμυνα (κυρίως μέσα στο καλάθι) χωρίς το κορμί του Μιλουτίνοβ δεν είναι ίδια. Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει σέντερ τον Αγιόν και μπακ απ τον Ταβάρες. Χωρίς τον Μιλουτίνοβ, όμως, ήταν εύκολα και τα λέι-απ των υπόλοιπων παικτών της Ρεάλ, όπως συνέβη και με την Μπασκόνια.

ΤΟ “ΨΗΣΙΜΟ” ΤΟΥ ΜΠΟΓΡΗ

Ο Μπλατ ξέρει ότι από κάθε ματς, πρέπει να παίρνεις κάτι. Ο Ολυμπιακός πήρε πράγματα. Όχι μεγάλα, ούτε όμως και αμελητέα. Ο Μπόγρης παρότι είχε πολύ δύσκολο έργο με τα πεντάρια που αντιμετώπισε, ήταν -κυρίως στην επίθεση- πολύ καλός. Δεν έχασε σουτ (6/6) πήρε όλες τις πάσες (οι περισσότερες από τον Σπανούλη) και έδειξε ότι είναι σε θέση να σταθεί περισσότερο πάνω στο παρκέ. Θα χρειαστεί και σε άλλα ματς. Θα’ ναι έτοιμος και περισσότερο “ψημένος” για να αντεπεξέλθει. Και θα’ χει δίπλα του και τον Μιλουτίνοβ.

Η επιστροφή του Σπανούλη σε υψηλούς ρυθμούς είχε … φραγή στο στοίχημα. Ήταν σίγουρο ότι μετά το 11λεπτο της Τρίτης, ο αρχηγός θα έπαιζε πολύ περισσότερο εναντίον της Ρεάλ. Οι 12 πόντοι και σίγουρα οι 11 ασίστ, δείχνουν πόσο “καίει” ακόμη το καντίλι του Βασίλη, που απέναντι στις καλύτερες ομάδες, παίρνει τεράστιο κίνητρο.

Ο Αμερικανός δοκίμασε και αυτή τη φορά άμυνα ζώνης (που έσπασε αμέσως η Ρεάλ) την οποία σιγά-σιγά βάζει στο ρεπερτόριο του Ολυμπιακού, ώστε να την έχει τελειοποιήσει στη συνέχεια της σεζόν. Δεν είναι εύκολο για την ομάδα να προσαρμοστεί, αλλά ο προπονητής θα επιμείνει, περιμένοντας και τα αποτελέσματα.

Η ήττα στη Μαδρίτη δεν στοιχίζει. Αν είναι κάτι που “πονάει” τον Ολυμπιακό είναι το στραβοπάτημα στην Κωνσταντινούπολη με την Νταρουσάφακα. Ενδεχομένως να χρειαστεί μια υπέρβαση μακριά από το ΣΕΦ, σε άλλο ματς, για να … ισοσκελιστεί το χάντικαπ.

Κόντρα στη Ρεάλ, πάντως, κάτι τέτοιο την Πέμπτη (με τις συγκεκριμένες συνθήκες) δε γινόταν.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός, σε αυτή τη “διαβολοβδομάδα”, δεν πέτυχε το απόλυτο. Διόλου δεν τον πείραξε, γιατί έτσι κάνει ακόμη πιο επιτακτική τη νίκη κόντρα στη Χίμκι την ερχόμενη εβδομάδα.

ΥΓ: Τρελάθηκε ο σπίκερ της Euroleague TV με τον Γιώργο Πρίντεζη, ειδικά με τις χορευτικές κινήσεις του στις αρχές της τρίτης περιόδου. Πραγματικά είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπεις τον Έλληνα διεθνή, όπως παραδέχθηκε ο εκφωνητής, αλλά και να διαπιστώνει τη συνεχή πρόοδο του 33χρονου άσου. Το αριστερό του χέρι στη φετινή σεζόν δουλεύει καλύτερα από ποτέ. Ο Πρίντεζης είναι η απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι στο μπάσκετ φτάνουν μόνο το ταλέντο και ένα φυσικό χάρισμα. Η δουλειά που έχει ρίξει σε ατομικό επίπεδο είναι απίστευτη. Και γι αυτό, οι απανταχού σπίκερ δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές του…

sport24

Shares