Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ράμα Μητσοτάκης: Αυτά συζήτησαν οι δυο πρωθυπουργοί – Ούτε κουβέντα για τις διώξεις της Ελληνικής μειονότητας

Με την Ελληνική μειονότητα να διώκεται στην Βόρειο Ήπειρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει δείπνα στον Εντι Ράμα και συζητάνε πως θα… ενταχθούν καλύτερα οι Αλβανοί στην Ελλάδα!

Με τα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο Ράμα συναντήθηκε (για οδηγίες;) με τον Ερντογάν πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε δείπνο στον αλβανό ηγέτη

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1845590255572564/?v=1845590255572564

Δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα , επ’ ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist, παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο ηγέτες κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει».

Οι δυο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία η οποία «πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών».

Οι δυο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

Η συνάντηση Ράμα – Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, απάντηση σε δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων περί συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα έδωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα. Αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ο Έντι Ράμα ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία, όπου φέρεται να συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο.

 

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, ο Έντι Ράμα ανάρτησε μια φωτογραφία του με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως γράφει το Albanian Daily News, γράφοντας: «Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον πολύτιμο φίλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία από τις συζητήσεις κατά την παραμονή του στη θερινή κατοικία του στη Μαρμαρίδα, όπου συζητήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, την παρούσα πρόκληση της ενδυνάμωσης της οικονομίας την εποχή του κορωνοϊού, την πρόοδο των διμερών συνεργασιών μας, καθώς και την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια». Ωστόσο, ο κ. Ράμα δεν διευκρινίζει το χρόνο της εν λόγω συνάντησης.

Shares