Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ράλι στο Χονγκ Κονγκ

Ενισχύονται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν ράλι μετά την απόσυρση του μέτρου της μάσκας.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 27.516,53 μονάδες παρά τα απογοητευτικά μάκρο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ιαπωνία επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών, σύμφωνα με την ιδιωτική έρευνα της au Jibun Bank. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 3,9% με φόντο τον τερματισμό του τελευταίου μέτρου κατά της πανδημίας της COVID-19. Ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα απαιτείται πλέον μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αν και σε κάποια σημεία υψηλού ρίσκου, όπως τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, θα συνεχιστεί η χρήση της μάσκας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 1%. Στη Νότια Κορέα οι αγορές έμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%. Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ινδονησία.

Πηγή: capital.gr

Shares