Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ρακέλε Μουσολίνι: Δεν θα είναι με τα «Αδέλφια της Ιταλίας» σε αυτές τις εκλογές

Δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» μία από τις εγγονές του Μπενίτο Μουσολίνι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τη Τζόρτζια Μελόνι, επειδή η «μεταφασιστική» παράταξη έχει βρεθεί στο στόχαστρο.

Πρόκειται για τη 48χρονη κόρη πιανίστα γιού του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, Ρακέλε, η οποία είναι δημοτική σύμβουλος της Ρώμης με τα «Αδέλφια της Ιταλίας», έχοντας συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους τους υποψηφίους στις περυσινές δημοτικές εκλογές στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η ίδια δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πως, μολονότι της ζητήθηκε -όχι πάντως από το κόμμα-, εκείνη αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις εκλογές εξαιτίας του «άβολου» επιθέτου της, το οποίο θα ανάγκαζε τα «Αδέλφια της Ιταλίας» να βρεθούν σε θέση άμυνας, την ώρα που η Μελόνι καταδικάζει και πάλι το φασισμό.

«Αν ήμουν υποψήφια, το κόμμα θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα δυσκολευόταν», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος, η οποία φέρει το όνομα της συζύγου του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Μελόνι έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον ξένο Τύπο ένα βίντεο στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, στο οποίο δηλώνει πως η ιταλική δεξιά έχει από καιρό «παραδώσει το φασισμό στην ιστορία», με τους «επαίσχυντους νόμους του εναντίον των εβραίων» και υποστηρίζει πως τα «Αδέλφια της Ιταλίας» έχουν τις ίδιες αξίες με τους Συντηρητικούς της Βρετανίας, τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ και το Λικούντ του Ισραήλ.

 

Ωστόσο απέρριψε ως άσχετες τις εκκλήσεις από αντιπάλους να απορρίψει τη νεοφασιστική φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι είναι η επικρατέστερη για να γίνει η πρώτη γυναίκα και η πρώτη «μεταφασίστρια» πρωθυπουργός της Ιταλίας, στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares