Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Προφυλακιστέος και ο δεύτερος δικηγόρος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»…

Ο δικηγόρος, που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, συμπλήρωσε σχεδόν δώδεκα ώρες απολογίας ενώπιον του Εφέτη. Με την ολοκλήρωση της απολογίας, κατά την οποία αρνήθηκε την κατηγορία, ο δικηγόρος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Χθες κρίθηκε επίσης προφυλακιστέα 45χρονη δικηγόρος η οποία απολογήθηκε για την εμπλοκή της στο κύκλωμα των φυλακών.

Χθες κρίθηκε προφυλακιστέα και η 45χρονη δικηγόρος, η οποία επίσης συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του Εφέτη που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που θεωρείται πως δρα εντός και εκτός των φυλακών.

ο 65χρονος δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη μαφία των φυλακών, θεωρώντας ότι είναι παράδοξο να του αποδίδεται ότι έχει συνεργαστεί με μέλη της οργάνωσης τα οποία το Νοέμβριο του 2014 αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν.

Παραδέχεται ωστόσο ότι συναντήθηκε με τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών, μέσα στις φυλακές εν γνώση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο σκοπός των συναντήσεων ήταν να αποσπάσει από τον 34χρονο βαρυποινίτη πληροφορίες για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

Παραδέχεται επίσης ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον συγκεκριμένο βαρυποινίτη, καθώς και ότι του κατέβαλε συγκεκριμένα χρηματικά ποσά προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αλλά και γιατί τον φοβόταν.

Τέλος επικαλείται την κατάθεση συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου με εμπειρία ετών στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο οποίος φαίνεται ότι έχει υποστηρίξει πως και αυτός φοβόταν τον συγκεκριμένο βαρυποινίτη και δέχτηκε να τον βοηθήσει σε αίτημά του, το οποίο ήταν να τον αποσπάσει σε φυλακές της επαρχίας.

EΡΤ

κείμενο Σοφία Χούντα

Shares