Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2019
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ξεκίνησε η ψηφοφορία για να… κλειδώσει το “Βόρεια Μακεδονία”…

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση πως ο Ζάεφ έχει βρει τον «μαγικό» αριθμό των 80 βουλευτών. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή. Αν «περάσει» στέλνει την… καυτή πατάτα στο ελληνικό «γήπεδο». Οι εξελίξεις προκάλεσαν το… πήγαινε – έλα στην συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου. Όλο το παρασκήνιο.

Η κυβέρνηση στα Σκόπια ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από τη Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων. Η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει έτοιμη να “περάσει” στα Σκόπια, κάτι που… αυτομάτως σημαίνει εξελίξεις και για την Ελλάδα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Βουλής, σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Η συνεδρίαση της Βουλής και οι σχετικές ψηφοφορίες για τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ.

Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την βουλή των Σκοπίων, τότε το “μπαλάκι” περνά στο… ελληνικό γήπεδο. Η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει την Συμφωνία στην ελληνική Βουλή, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να λέει στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη πως αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares