Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο Δελχί: Εντοπίστηκαν οι γυναίκες με μπούργκα που επιτέθηκαν στην αστυνομία…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο Δελχί: Εντοπίστηκαν οι γυναίκες με μπούργκα που επιτέθηκαν στην αστυνομία...

 Η Ειδική Ομάδα Ερευνών (SIT), η οποία ερευνά τις κοινοτικές αναταραχές του τελευταίου μήνα στο βορειοανατολικό Δελχί, εντόπισε γυναίκες που φορούσαν μπούργκα και ήταν μέρος του όχλου που επιτέθηκε στο προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί προσπαθώντας να ηρεμήσει την κατάσταση μετά από ξέσπασμα των συγκρούσεων για την τροποποιημένη πράξη περί ιθαγένειας…

Το SIT πιστεύεται ότι έχει εντοπίσει τουλάχιστον έξι γυναίκες που φορούν ραντάρ μετά την εξέταση αρκετών ιογενών βίντεο, οι οποίες έδειξαν πως επιτέθηκαν ανελέητα στο Head Constable Rattan Lal κατά τη διάρκεια της βίας στην περιοχή Gokul Puri στις 24 Φεβρουαρίου.

Μετά την εξέταση του βίντεο CCTV και των ιογενών βιντεοταινιών σχετικά με τη βία στις περιοχές Chand Bagh και Gokul Puri, το SIT προετοιμάζεται να συλλάβει αυτές τις γυναίκες για ανάκριση σε σχέση με την επίθεση εναντίον του αστυνομικού προσωπικού και τη βίαιη δολοφονία του επικεφαλής Rattan Lal.

Τουλάχιστον 70-80 γυναίκες που φορούσαν μπούργκα μπορούσαν να γίνουν ευδιάκριτες στο CCTV υλικό που έλαβε η αστυνομία από το Chand Bagh και άλλες κοντινές περιοχές όπου ξέσπασε η βία.

Το SIT αμφισβήτησε επίσης αρκετούς κατοίκους της Chand Bagh για περισσότερους λόγους στην υπόθεση. Στα βιντεοκλίπ, αυτές οι γυναικείες γυναίκες που φορούν μπούργκα μπορούν να δουν να πέφτουν πέτρες στην ομάδα της αστυνομίας, η οποία προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Τα βίντεο δείχνουν επίσης τη βαρβαρότητα που συσσωρεύτηκαν από τους εκβιαστές στο προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί κατά τη διάρκεια των ταραχών στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα τέτοιο βίντεο δείχνει πως ο DCP Amit Sharma τραυματίστηκε σοβαρά και ο Head Constable Rattan Lal χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν βίαιο όχλο. Σε ένα άλλο βίντεο, το προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί μπορεί να δει να διασώσει το DCP στην ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SIT είχε προηγουμένως συλλάβει επτά άτομα σε σχέση με τη δολοφονία αστυνομικού επικεφαλής του Δελχί Ratan Lal κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά του νόμου περί τροποποίησης της ιθαγένειας στη βορειοανατολική περιοχή τον περασμένο μήνα.

Ο Lal υπέστη τραυματισμό από πυροβολισμό ενώ βρισκόταν στο πεδίο για να ελέγξει τη βία στο Gokalpuri του βόρειου ανατολικού Δελχί στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής υπουργός της Δελχί, Arvind Kejriwal, είχε ανακοινώσει την αποζημίωση του Rs 1 crore και μια κυβερνητική δουλειά στην οικογένεια του Ratan Lal.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στη δημοτική βία που έπεσε αμείωτη στο βορειοανατολικό Δελχί για δύο ημέρες.

zeenews.india.com

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares