Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Λιβύη: «Καταστρέψαμε αντιαεροπορικό σύστημα σε βάση της Τουρκίας» λέει ο στρατός του Χάφταρ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέστρεψε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που «εγκατέστησε η Τουρκία στην αεροπορική βάση Al-Watiyah» στη δυτική Λιβύη…

Η λιβυκή εφημερίδα «Al-Mursad», επικαλούμενη μια επίσημη πηγή στην αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA, ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο το ραντάρ Hawk, συστήματα αεροπορικής άμυνας και το σύστημα Coral που χρησιμοποιείται για να «μπλοκάρει» τη βάση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «οι τουρκικές δυνάμεις εγκατέστησαν το αντιαεροπορικό σύστημα» την Πέμπτη στο δυτικό τμήμα της βάσης.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή στη Λιβύη είπε στην Al-Hadath: «Παρακολουθούσαμε την μεταφορά και εγκατάσταση του τουρκικού συστήματος εναέριας άμυνας Hawk με τα αξεσουάρ του από ραντάρ τις τελευταίες ημέρες».

«Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενημερώθηκε ενώ ήταν στη Μισράτα ότι η βάση Uqba Bin Nafeh ήταν έτοιμη για χρήση. Οπότε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης αποφάσισε να την καταστρέψει μόλις μπει σε λειτουργία. Το ποσοστό καταστροφής του συστήματος είναι 100%».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς του LNA στη Λιβύη.

Ωστόσο, η Al-Hadath Libya δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία χθες το βράδυ που -όπως υποστηρίζει- δείχνει τις φθορές στην αεροπορική βάση Al-Watiyah.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατέλαβε την αεροπορική βάση Al-Watiyah στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσής της τον Μάιο.

Έκτοτε, έχουν αναφερθεί φήμες, κυρίως από μέσα που σχετίζονται με το LNA, ότι η βάση θα χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη.

Πηγή: almasdarnews

Shares