Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις! Κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Τραμπ λόγω κορονοϊού….

Ραγδαίες εξελίξεις! Κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Τραμπ λόγω κορονοϊού....

Τι κι αν εμφανίζονταν… άνετος; Τι κι αν έδειχνε τις προηγούμενες ημέρες πως δεν ανησυχεί και ιδιαίτερα για τον κορονοϊό; Ο Ντόναλντ Τραμπ… πάτησε το κουμπί!

Το βράδυ της Παρασκευής, 13.03.2020 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) έδωσε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο και ανακοίνωσε πως κηρύσσει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

 

Κι αυτό προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η πανδημία του Covid-19 ότι είναι μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

 

Κινεζική… χείρα βοηθείας στις ΗΠΑ του Τραμπ!
Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba Τζακ Μα δήλωσε ότι θα δωρίσει 500.000 σετ εξετάσεων για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού και 1 εκατομμύριο μάσκες στις ΗΠΑ και απηύθυνε έκκληση για διεθνή συνεργασία στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η πρωτοβουλία του Μα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ του φιλανθρωπικού οργανισμού του που έχει ιδρύσει και του Ιδρύματος Alibaba. Πρόσφατα είχε κάνει ανάλογες δωρεές σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ιταλία, το Ιράν και η Ισπανία.

 

Η διαδικασία εξετάσεων για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καθυστέρησε εξαιτίας των ελαττωματικών σετ ανίχνευσης που είχε διανείμει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, τα οποία έβγαζαν εσφαλμένα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς παρεμπόδισε τη χώρα στο να περιορίσει την επιδημία του Covid-19, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1.660 κρούσματα στις ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε ο Μα, η ταχεία και ακριβής εξέταση όπως και ο κατάλληλος προσωπικός εξοπλισμός προστασίας των επαγγελματιών υγείας είναι τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

“Η πανδημία που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί από καμία χώρα μεμονωμένα” επισήμανε ο Μα, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν πρόσφατα παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares