Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η Τουρκία επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα: Ο στρατός κατέλαβε ιρακινά εδάφη…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η Τουρκία επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα: Ο στρατός κατέλαβε ιρακινά εδάφη...
[adrotate group="4"]
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η Τουρκία, εγκαθίδρυσε απόλυτο έλεγχο στη συνοριακή μεθόριο του Χαμπτρί, μία ορεινή περιοχή κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ…

Η περιοχή του Χαμπτρί, θεωρείτε ως στρατηγικής σημασίας για τον απόλυτο έλεγχο ολόκληρης της περιοχής, και καταλείφθηκε από τον στρατό ξηράς της Τουρκίας, έπειτα από έντονες αεροπορικές επιθέσεις.

Ο κυβερνήτης του βορείου τμήματος του Ιράκ, στην πόλη Ντοχούκ, ανακοίνωσε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν εναέριες επιθέσεις με την υποστήριξη στοιχείων του πυροβολικού, σε δύο οικισμούς κοντά στην πόλη Μπάρι Μπάλα, της Ιρακινής περιοχής Μπάτιουα.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις, όπου έφτασαν στην περιοχή με εναέρια μέσα και υπό την κάλυψη πολεμικών ελικοπτέρων.

Ιρακινός κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως ο Τουρκικός στρατός κατέχει αυτή τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο κατά μήκος της συνοριακής περιοχής του Χαμπτρί, εγκαθιδρύοντας, εν τω μεταξύ, 45 στρατιωτικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό κυβερνητικό αξιωματούχο, οι θέσεις της Άγκυρας υπερβαίνουν κατά πολύ τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αντάρτες του PKK – δηλαδή η πρόφαση υπό την οποία η Τουρκία εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο τουρκικός στρατός, μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εισχωρήσει στο Ιράκ, σε βάθος 15-30 χλμ. και μήκος 45-50 χλμ. ως μέρος της επιχείρησης με ονομασία «Tiger Claw» παρά τις έντονες Ιρακινές αντιδράσεις.

Πηγή: AMN

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares