Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – Δέσμευση Σάντσεθ σε Ζάεφ για ένταξη στο ΝΑΤΟ….

Ο Πέδρο Σάτσεθ διαβεβαίωσε τον Ζόραν Ζάεφ πως η Ισπανία θα κυρώσει σύντομα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια.


Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στον Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και συζήτησα για τις προοπτικές που ανοίγονται στα Σκόπια

Μάλιστα ο Ζάεφ δήλωσε ότι ο Πέδρο Σάντσεθ τον διαβεβαίωσε προσωπικά ότι η Ισπανία θα δώσει πολύ σύντομα το «πράσινο φως» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η χώρα θα καταστεί το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ απηύθυνε τον περασμένο Φεβρουάριο πρόσκληση προς τα Σκόπια  για ένταξη στη Συμμαχία ήδη 28 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επικυρώσει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και αυτή που μένει είναι μόνο η Ισπανία.

Η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου από την Ισπανία έχει καθυστερήσει λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της χώρας και της αδυναμίας να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο Ζόραν Ζάεφ ήταν καλεσμένος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και ανέφερε πως τα Σκόπια βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν από την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου για ένταξη στο ΝΑΤΟ

 

newsit

Shares