Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-Η ανθρωπότητα φαίνεται να γλίτωσε ένα πόλεμο: Κίνα και Ινδία βρήκαν τη «χρυσή τομή» στα σύνορα…

Κυβερνητικές πηγές από την Ινδία αναφέρουν πως η Κινεζική πλευρά, νωρίτερα το πρωί, ξεκίνησε να αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τα αμφιλεγόμενα Σινο-Ινδικά σύνορα στη περιοχή Λαντάκ…

Πιο συγκεκριμένα οι Ινδικές πηγές αναφέρουν, πως νωρίτερα το πρωί, ο κινεζικός στρατός θεάθηκε να αποσυναρμολογεί κατασκηνωτικό υλικό, από την κοιλάδα του Γκαλβάν, δηλαδή από την περιοχή όπου τον περασμένο μήνα έλαβαν χώρα αιματηρά επεισόδια.

Επιπλέον, οι Ινδικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι Κινέζοι εθεάθησαν να αποσύρουν και στρατιωτικά οχήματα από την περιοχή Γκόγκρα- μία άλλη υπό αμφισβήτηση περιοχή στα μεταξύ τους σύνορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελευταίες αυτές Κινεζικές ενέργειες, ήρθαν ως αποτέλεσμα μετά από Σινό-Ινδική συνεννόηση που έλαβε χώρα νωρίτερα το Σαββατοκύριακο.

Ο Ινδός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Ατζίτ Ντοβάλ, είχε συνάντηση, νωρίτερα την Κυριακή με τον Ουάνκγ Γι κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη — η οποία συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως ουσιαστική και ειλικρινής σχετικά με το ζήτημα των συνοριακών ζητημάτων.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares