Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Απορρίφθηκε η πρόταση για εγγύηση – «μαμούθ» για τον Τηλέμαχο Λαβίδα…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Απορρίφθηκε η πρόταση για εγγύηση – «μαμούθ» για τον Τηλέμαχο Λαβίδα...

Κρατούμενος θα παραμείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας ο Έλληνας γόνος της παραδοσιακής οικογένειας από τον χώρο του φαρμάκου και ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ένα δίκτυο, το οποίο αντλούσε «εσωτερική» πληροφόρηση, από εταιρείες, για κερδοσκοπικούς λόγους…

Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της πλευράς Λαβίδα για εγγύηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα διασφαλιζόταν από το πολυτελές διαμέρισμα του αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων στο Upper East Side, όπου θα περιοριζόταν, με βραχιολάκι εξοπλισμένο με GPS, με την έγκυο σύζυγο και το 16 μηνών παιδί του. Την εγγύηση υπέγραφαν επίσης η μητέρα, η σύζυγος και τρεις αδελφές του και όλοι θα βρίσκονταν υπόλογοι εάν αποφάσιζε να εξαφανιστεί πριν την δίκη του τον Ιανουάριο. Έτσι ο Τηλέμαχος Λαβίδας μένει προσωρινά κρατούμενος.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του κ. Λαβίδα, Τζόναθαν Στρίτερ αναφέρει αναλυτικά:

«Αναφορικά με την υπόθεση κατά του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους Δημόσιους Κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής, ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο. Επιπλέον, οι Δημόσιοι Κατήγοροι, δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του».

Με πληροφορίες από Kathimerini.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares