Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες Εξελίξεις: 10 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή στον διεστραμμένο φοιτητή του ΑΠΘ…

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της φοιτήτριας, στην πλάτη της οποίας εκσπερμάτισε ενώ βρίσκονταν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου…

Ο φοιτητής που εκσπερμάτισε στην πλάτη της φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή αγγίζοντας την ανώτερη ποινή (1 έτος φυλάκιση) που προβλέπεται για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό που σόκαρε την πανεπιστημιακή κοινότητα, απασχόλησε τα MME και τις δικαστικές αρχές, ενώ επανέφερε στην επικαιρότητα τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

Ο δράστης, ένας 22χρονος φοιτητής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα άτομο υπεράνω υποψίας, που δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, προχώρησε στην ακατανόητη αυτή πράξη εκπλήσσοντας δυσάρεστα το οικογενειακό, φιλικό και πανεπιστημιακό περιβάλλον. Μετανιωμένος ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και μετέπειτα ενώπιον του εισαγγελέα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο περί «ανακούφισης» που ένιωσε, ολοκληρώνοντας την αδιανόητη ενέργειά του, ζητώντας συγγνώμη.

Ωστόσο το δικαστήριο παρά τη δήλωση μεταμέλειας τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή. Ο φοιτητής εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορό του, ο οποίος ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών για τον πελάτη του, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Φρίξος Δρακοντίδης/protothema.gr

Shares