Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαία ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ…

Το ψευδοκράτος έστειλε επιστολή προς τον Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρς, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τον Οργανισμό ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Την επιστολή συνέταξε ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας να την προωθεί ως συνήθως στον ΟΗΕ, ανακοινώνοντας ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες, και στη συνέχεια σε γεωτρήσεις τις επόμενες μέρες, στα θαλασσοτεμάχια F και G.

Σύμφωνα με την επιστολή, το κατοχικό καθεστώς έχει ζητήσει από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ, με την οποία έχει συνάψει «συμφωνία», να υλοποιήσει την απόφασή του. Με βάση τον χάρτη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι περιοχές F και G, όπως βαφτίστηκαν από την τουρκική πλευρά, καλύπτουν τα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9, μέρος του 13, 12 (όχι την Αφροδίτη). Πρόκειται για αδειοδοτημένα από την Κυπριακή Δημοκρατία θαλασσοτεμάχια σε εταιρείες και είναι προφανές πως επηρεάζει περισσότερο εκείνα στα οποία δραστηριοποιείται η ιταλική ΕΝΙ.

Πηγή:newsbeast.gr

Shares