Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαία Εξέλιξη – Τουρκικά ΜΜΕ: «F-16 αναχαίτισαν ρωσικό βομβαρδιστικό….»

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της πτήσης των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 μεγάλου βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τουρκικά μαχητικά F-16, φέρονται να τα «αναχαίτισαν», εμπλεκόμενα μάλιστα σε σοβαρό επεισόδιο.

Πληροφορίες φέρουν και Τέσσερα ακόμη ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να προσπάθησαν να εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά και αυτά παρεμποδίστηκαν από τουρκικά μαχητικά.

Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά στο επεισόδιο συμμετείχαν (από μακριά όμως) και αεροσκάφη MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και MiG-21 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία στάλθηκαν για να παρακολουθήσουν τα ρωσικά αεροσκάφη.

«Η παρακολούθηση των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έθεσε πολλά ερωτήματα, καθώς η Τουρκία φέρεται ακόμη ως σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, ωστόσο, η Άγκυρα για να αποφασίσει να προβεί σε ένα τέτοιο βήμα δείχνει την αναβάθμιση της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές το τελευταίο διάστημα», αναφέρει βουλγαρικό αμυντικό ΜΜΕ.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

Shares