Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ ! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ – Η ατελείωτη μάχη των ΗΠΑ ενάντια στα ναρκωτικά…..

Σοκάρουν τα στοιχεία από την ραγδαία αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το 2018  του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Επιδημιών (CDC) οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών έφτασαν πέρσι τους 72.000 ξεπερνώντας κάθε αντίστοιχο προηγούμενο.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 10%. Με βάση τις εκτιμήσεις του CDC, οι θάνατοι από υπερβολική δόση ήταν περίπου 66.000 το 2016. Περισσότεροι από 30.000 θάνατοι που συνδέονται με αυτά σημειώθηκαν μέσα στο 2017. Πολλοί θάνατοι συνδέονται επίσης με την υπερβολική χρήση αναλγητικών όπως η οξυκωδόνη και η υδροκωδόνη.

 

Οι υπερβολικές δόσεις είναι πια ο πιο συνηθισμένος θάνατος των Αμερικανών κάτω από 50 χρονών. Ο αριθμός των θανάτων είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανθρώπων που πεθαίνουν από ΑIDS , αυτοκινητιστικά ατυχήματα και από δολοφονίες με πυροβόλα όπλα. Υπολογίζεται πως 2,4 εκατομμύρια Αμερικάνοι είναι εξαρτημένοι χρήστες οπιούχων ουσιών.

H παρακάτω φωτογραφία είναι σοκαριστική καθώς δείχνει την  μεταβολή του αριθμού των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2000

 

Οι παρακάτω εικόνες αποτυπώνουν επαρκώς την πραγματικότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ καθώς χρησιμοποιούν μέχρι και το ταχυδρομείο .Οι τελωνειακοί υπάλληλοι περνούν μέρα και νύχτα ελέγχοντας πακέτα που αναζητούν ύποπτα για θανατηφόρα ναρκωτικά


 

 

 

 

 

 

 

Shares