Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκ νέου εκταφής της Τζωρτζίνας – Τι λέει ο Λέων

«Για να καταφύγουμε στη διπλή εκταφή σημαίνει ότι κατά την πρώτη εκταφή δεν κάναμε πλήρως αυτό που έπρεπε», λέει ο Γρηγόρης Λέων


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών, που διερευνούν την υπόθεση μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, από την Πάτρα.

Το επόμενο 15νθήμερο θεωρείται κρίσιμο, καθώς αναμένονται τα πορίσματα μετά και τις τοξικολογικές εξετάσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να έχουμε εκ νέου εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας προκειμένου να ληφθεί δείγμα από τις τρίχες των μαλλιών της για να διαπιστωθεί εάν η κεταμίνη, η ουσία δηλαδή που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, σκότωσε το παιδί, είχε προηγηθεί και σε προγενέστερο του θανάτου χρόνο.

Τι λέει ο Λέων για την εκ νέου εκταφή της Τζωρτζίνας
«Για να καταφύγουμε στη διπλή εκταφή σημαίνει ότι κατά την πρώτη εκταφή δεν κάναμε πλήρως αυτό που έπρεπε. Είναι μία πρωτότυπη διαδικασία αλλά μία ορθή διαδικασία γιατί στην Τζωρτζίνα γνωρίζουμε πλέον την κατάληξή της, δυστυχώς έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά ακόμα από την αρχή της βασανιστικής πορείας μέχρι και την κατάληξη», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος Ιατροδικαστικής εταιρείας η εκταφή δεν αποφασίζεται από τους ιατροδικαστές. Εκείνοι λένε στους δικαστικούς λειτουργούς την επιστημονική τους άποψη και η εκταφή θα κριθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς και οι ίδιοι θα δώσουν την εντολή.

«Δεν είμαστε πολύ μακριά…»
Στο ερώτημα γιατί παίρνει τόσο χρόνο αυτή η υπόθεση είπε ότι δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας αλλά ο χρόνος ξεκίνησε από την στιγμή που ορίστηκαν οι πραγματογνώμονες. «Οι πραγματογνώμονες αυτό που κάνουν αυτή τα στιγμή, το ότι επανελέγχουν τα δείγματα ώστε να απαντήσουν σε όλα τα πιθανά ερωτήματα για να δώσουν ξεκάθαρη θέση ως προς την αιτία θανάτου. Είναι οι αιτίες θανάτου που θέτουν τις δύο πρώτες υποθέσεις σε διαφορετική βάση».

Όσο γιατί δεν είναι πιθανό να γίνει εκταφή και στα άλλα δύο παιδιά, ο κ. Λέων είπε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι «οι τρίχες είναι ένα καλό υλικό που δεν μπορεί όμως να μας δώσει ημερομηνία ή και ώρα λήψης. Μας δίνει σε εύρος ενός μήνα αν έχει παρθεί ή όχι μία ουσία και περίπου σε ποια συγκέντρωση. Άρα δεν έχει καμία αξία να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία».

Τέλος ο κ. Λέων εκτίμησε ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την ολοκλήρωση της ιατροδικαστής ερευνάς. Μένει να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου στο κάθε παιδί από τα δυο και να δούμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια η όχι.

«Οι ιστολογικές εξετάσεις, οι επανέλεγχοι ουσιαστικά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και πιθανά να ολοκληρώνονται ή να έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές. Αυτό που μένει είναι η τελική επαναξιολόγηση των ευρημάτων. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες θα έχουμε για όλα τα θέματα ασφαλείς απαντήσεις».

Ραγδαίες εξελίξεις
Οι θάνατοι των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα ερευνώνται από τους ιατροδικαστές, οι οποίοι θα παραδώσουν το πόρισμά τους μετά και την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία της μικρής Ίριδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ενώ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, προαναγγέλλει ότι θα αποκλειστεί η περίπτωση της αγενεσίας βλεφοκόμβου που αποδόθηκε αρχικά ως αιτία θανάτου του βρέφους.

Ήδη η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που εξέτασε της σορό της μικρής Μαλένας, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η ιατροδικαστής είχε διαγνώσει ηπαττική ανεπάρκεια στο 3,5 ετών παιδί, όμως με τα σημερινά δεδομένα ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος, ακόμη και εκταφή της σορού, για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται πως ήδη γίνεται τοξικολογική εξέταση στα όργανα της μικρής Μαλένας, στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, τις επόμενες μέρες.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares