Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην Σουηδία: Επιστροφή στα παραδοσιακά καύσιμα – Με “μαύρο” δάκρυ οι προοδευτικοί

Χαρμόσυνα νέα για τους Σουηδούς πολίτες με την κυβέρνηση να ανατρέπει όσα πέρασαν οι προγενέστερες ηγεσίες στο πλαίσιο της πράσινης πολιτικής και της πρωτοβουλίας για μηδενισμό εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση λύνει τα χέρια των επιχειρήσεων στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, ανακοινώνοντας την επιστροφή της χώρας στην παραδοσιακή εκμετάλλευση των ορυκτών και την αξιοποίηση τους σε καύσιμα. Η απόφαση έρχεται με αφορμή κυρίως την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και την Ρωσία, τις διπλωματικές τριβές ανάμεσα στη Σουηδία και την Ρωσία, εν όψει ένταξης της στο ΝΑΤΟ, αλλά και της αύξησης των τιμών, που πλήττουν τους Σουηδούς πολίτες.

Όπως αναφέρει ένας Αυστραλός πολιτικός στο αυστραλιανό δίκτυο, skynews, “Ο Ρόουαν Ντιν λέει ότι η σουηδική κυβέρνηση «πέταξε βασικά όλα τα τρελά πράσινα» και επαναφέρει τις μη ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.”, ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση ως “φανταστικά νέα” με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε ριζικές αλλαγές.

«Γνωρίζουν στη Σουηδία πόσο κρύο μπορεί να κάνει το χειμώνα – και ξέρουν στη Σουηδία ότι πρέπει να έχεις τη θέρμανση σου και να τρως και να μαγειρεύεις», τόνισε ο καλεσμένος στο ενημερωτικό δίκτυο.

 

πηγή: skynews.com.au

Shares