Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αθήνα την Τρίτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ – Αμέσως μετά πηγαίνει στην Τουρκία….

Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών “Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου”.

Η συνάντηση θεωρείται σημαντική με δεδομένο ότι η Γερμανία τάσσεται υπέρ του απευθείας διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, όπως άλλωστε δήλωσε και την Πέμπτη η Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Εμανουέλ Μακρόν.

 

Όμως γίνεται και σε ένα κρίσιμο χρονικό “ορόσημο”. Πιθανότατα θα έχουν διαφανεί οι διαθέσεις του Ερντογάν καθώς την Κυριακή εκπνέει η NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis, ενώ την επομένη θα ψηφίζεται από την ελληνική Βουλή η συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Όμως η επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- αμέσως μετά θα μεταβεί στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

newsit

Shares