Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις με το ΕΣΡ – Σε απολογία καλείται ο Πρόεδρος από την βουλή…

Προς απολογία στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΕΣΡ για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του!

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις αναφορικά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μία υποτιθέμενα «ανεξάρτητη» αρχή η οποία όμως έχει αποδειχτεί – ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα – εξαρτημένη στο έπακρον από την πολιτική εξουσία.
Η σημερινή ομόφωνη απόφαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής να καλέσει σε απολογία τον πρόεδρο του ΕΣΡ, κ. Κουτρομάνο για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο ελεγκτής λοιπόν καθίσταται ελεγχόμενος λόγω των πράξεων και παραλείψεων της αρχής που αποτελούν μια μελανή σελίδα στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
Ενδεικτικό το πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί κατά της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου με πρόστιμα – μαμούθ για πολιτικές τοποθετήσεις ενός εκλεγμένου προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος! Μιλάμε για το πρωτοφανές γεγονός επιβολής προστίμων ύψους 730.000 € στο σύνολο σε 25 περιφερειακά μέσα για την προβολή της ίδιας εκπομπής! Όπου μάλιστα ποινικοποιείται η αξιολογική κρίση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κατά σκοπιανών νεοναζί!
Η πράξη αυτή από μόνη της συνιστά απειλή για το ίδιο το πολίτευμα. Η οικονομική εξόντωση που παραπέμπει σε πολιτικές πραξικοπηματιών ή μπολσεβίκων έχει ως προφανές κίνητρο την απόπειρα επιβολής λογοκρισίας ολοκληρωτικού τύπου και αφανισμού του αυτονόητου δικαιώματος έκφρασης στα πλαίσια λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Πράξη που ισοδυναμεί με προληπτική λογοκρισία ως μέρος συμβολαίου πολιτικής εξόντωσης.

Την ίδια άποψη για τις αδιανόητες πράξεις και παραλείψεις του ΕΣΡ συμμερίζεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση που εγκαλεί τον Α. Κουτρουμάνο κάνοντας λόγο για αποκλεισμό από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αλλά και για στρεβλή και μονομερή πληροφόρηση στα όρια της παραπληροφόρησης, την Ίδια στιγμή που δεκάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος μοιράζονται από την κυβέρνηση υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας σε ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπό το απαθές βλέμμα του ΕΣΡ.

Αυτή η εκτροπή πρέπει οπωσδήποτε να καταδικαστεί και να σταματήσει. Ειδικά ενόψει των κρίσιμων στιγμών που διάγουμε ως έθνος και ως κοινωνία.

 

Του Ανδρέα Παπακυρισκοπουλου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares