Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- Κοινό Ευρωπαϊκό μέτωπο ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ο Μακρόν πιέζει στρατιωτικά, η Μέρκελ διπλωματικά….

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- Κοινό Ευρωπαϊκό μέτωπο ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ο Μακρόν πιέζει στρατιωτικά, η Μέρκελ διπλωματικά....

Οι δυο ηγέτες τόνισαν ότι δεν θα δεχτούν παραβίαση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας


Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν «στηρίζουν τον διάλογο». Περισσότερο διπλωματικά η Καγκελάριος απ’ ότι ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος επιμένει στρατιωτικά, απέναντι στις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το OPEN TV, οι δυο Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά την συνάντησή τους, χθες Πέμπτη (20/8), συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν και πώς η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με μια «κοινή φωνή».

Οι δυο ηγέτες τόνισαν ότι δεν θα δεχτούν παραβίαση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, ενώ υπογράμμισαν ότι πρόκειται για κινήσεις κατά της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, οι προκλητικές προκλητικές ενέργειες που γίνονται σε βάρος της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, συμφώνησαν, ότι η Καγελάριος Μέρκελ θα αναλάβει σε αυτό το χρονικό σημείο τον διπλωματικό τομέα, ενώ από την άλλη μεριά, ο Γάλλος πρόεδρος θα αναλάβει την πιο σκληρή στάση, «δηλαδή την στρατιωτική πυγμή». Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο η Γαλλία θα ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στη Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο «δεν θα αφήσει την Τουρκία να παίζει το δικό της παιχνίδι».

Από εκεί και πέρα, τα γερμανικά ΜΜΕ μιλούν για ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε και σήμερα ότι η Καγκελαρία ανησυχεί για όσα γίνονται, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται πρώτα αποκλιμάκωση και μετά διάλογος.

Ταυτόχρονα, σήμερα έγινε γνωστό στη Γερμανία, ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ήρθε σε επαφή με Γερμανούς αξιωματούχους για να ζητήσει την άδειά τους ώστε η Αίγυπτος να αγοράσει υψηλής τεχνολογίας γερμανικές φρεγάτες.

 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares