Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αρνητικά όλα τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6…

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αρνητικά όλα τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6...

Μύλος με τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6. Πληροφορίες πως τα επαναληπτικά τεστ βγήκαν αρνητικά. Χθες είχαν βρεθεί αρνητικά τα… μισά από τα 12 θετικά! “Έστησαν” τα ΜΜΕ Τσιόδρας και Χαλδαλιάς, στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Πολύ κακό για το τίποτα τελικά; Λάθος ο συναγερμός; Η ανατροπή με τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 ήρθε αφού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε, νωρίς το πρωί της Τρίτης (29.09.2020) στο πλοίο, για να κάνει νέους ελέγχους στο πλήρωμα.

Η ανατροπή προέκυψε μετά τις πληροφορίες πως όλα τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI ήταν αρνητικά. Μένει αυτό να επιβεβαιωθεί κι αν αυτό γίνει, το πλοίο, που έφτασε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να αποπλεύσει και να συνεχίσει την κρουαζιέρα του!

Υπενθυμίζεται ότι χθες (28.09.2020) το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι τα μισά από τα 12 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί μετά τους ελέγχους που έγιναν από εργαστήριο στο Ηράκλειο, τα μισά βγήκαν αρνητικά!

Αξημέρωτα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο

Στο λιμάνι του Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου), κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο

Ο συναγερμός σήμανε χθες (28.09.2020) όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Στα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό βρέθηκε χαμηλό ιικό φορτίο. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι αυτοί να είχαν προσβληθεί από τον ιό, πριν από λίγο καιρό και να εντοπίστηκαν υπολείμματά του. Μάλιστα, ο έλεγχος τριών εξ αυτών, ο οποίος επαναλήφθηκε στο εργαστήριο του κρουαζιερόπλοιο, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί της Τρίτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

TUI Cruises: Σε απομόνωση τα μέλη του πληρώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Η TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares