Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Rafale VS J-20: Πλησιάζει η ώρα που τα Γαλλικά μαχητικά θα αντιμετωπίσουν τα Κινεζικά;….

Πέντε Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale εντάχθηκαν στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία τον περασμένο μήνα μετά από μια σημαντική συμφωνία που αφορούσε 36 μαχητικά, που θα παραδοθούν στην Ινδία έως το 2022.

Τα μαχητικά Rafale έφτασαν, στη σκιά των επανειλημμένων εντάσεων μεταξύ των στρατών της Κίνας και της Ινδίας, που τοποθέτησε τα νέα αεροσκάφη της στην αεροπορική βάση Ambala στην πολιτεία Haryana της Ινδίας.

Η εφημερίδα Times of India ανέφερε ότι η Ινδία συγκεντρώνει αυτά τα αεροπλάνα για να έχουν πεδίο δράσης κοντά στα κινεζικά σύνορα καθώς η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι η Γαλλία επιτάχυνε την παράδοση αεροσκαφών Rafale στην Ινδία κατόπιν αιτήματος του Νέου Δελχί, σημειώνοντας ότι στάλθηκε εσπευσμένα η πρώτη παρτίδα των πέντε αεροσκαφών.

Εν τω μεταξύ, διαδικτυακή δημοσίευση του National Interest αναφέρει ότι τα Rafale θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα κινεζικά μαχητικά J-20, σημειώνοντας ότι τόσο η Ινδία όσο και η Κίνα πιστεύουν ότι ο τύπος του μαχητικού τζετ που διαθέτουν είναι πιο ισχυρός.

«Παρ ‘όλα αυτά, κανένας από αυτούς δεν έχει μετάσχει μέχρι στιγμής σε αεροπορικές μάχες, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε αεροπορικές επιθέσεις για να πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς εναντίον επίγειων στόχων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη αεροπορική δύναμη στην Ασία, σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα αυξάνει ταχύτατα την ετοιμότητα των αεροπορικών της δυνάμεων, πραγματοποιώντας αξιοσημείωτη μαχητική εκπαίδευση.

«Από την άλλη πλευρά, η Ινδία θεωρεί ότι τα νέα μαχητικά που απέκτησε από τη Γαλλία (Rafale) είναι πιο προηγμένα από τα αντίστοιχα Κινεζικά (J-20)».

Αν και το Rafale έχει χαρακτηριστικά stealth στη δομή και φτερά που έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν σημαντικά τις ακτίνες των ραντάρ, δεν ταξινομείται ως μαχητικό stealth όπως το αμερικανικό F-35.

Δημοσίευμα των κινεζικών Global Times, κατατάσσει τα αεροσκάφη Rafale μεταξύ των «μαχητικών τρίτης γενιάς», ενώ το J-20 κατατάσσεται ως μαχητικό τέταρτης γενιάς.

Οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Κίνας έχουν φτάσει στο υψηλό των τριών ετών μετά από αρκετές συγκρούσεις κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων στην περιοχή Λαντάκ.

 

onalert.gr

Shares