Τρίτη , 25 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

Rafale: Οι ανακοινώσεις ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ καθώς φτάνουν τα πρώτα αεροσκάφη

Στους ελληνικους αιθέρες θα πετούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα πρώτα γαλλικά υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale που προμηθεύτηκε η Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα η τελετή υποδοχής των έξι από τα 18 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη που αγόρασε η χώρα από τη Γαλλία. Η παραλαβή ου σύνολο των αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί το 2023, ενώ επίκειται η υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση επιπλέον έξι Rafale.

«»Εν Ριπή» (σ.σ.: η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά) επίσκεψη με τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά σε 114 ΠΜ, 331 & 332 Μοίρα Παντός Καιρού, σε εγκαταστάσεις, εν αναμονή άφιξης των RAFALE», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος συνόδευσε σήμερα μαζί με τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στην επίσκεψή του στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

Ο κ. Φλώρος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς το ΓΕΑ και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και κατέληξε αναφέροντας: «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με γοργούς ρυθμούς & βρίσκονται πάντα σε Readiness (σ.σ.: ετοιμότητα)».

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του τα νέα αεροσκάφη θα ανήκουν στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού «ΘΗΣΕΑΣ» και στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού «ΓΕΡΑΚΙ» της 114 Πτέρυγας Μάχης.

 

Η ανάρτηση ΥΕΘΑ για τα Rafale
Καθώς συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από την υπερψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 Rafale, με την ευκαιρία αυτή, ο ΥΕΘΑ σχολίασε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:

«Γράφαμε στις 14/1/21: Η #Βουλή εξέπεμψε μήνυμα συναίνεσης για την θωράκιση της αποτρεπτικής ισχύος και την ενίσχυση των ΕΔ, καθώς η ευρύτατη πλειοψηφία της Ολομέλειας υπερψήφισε τη σύμβαση προμήθειας των #Rafale. Έρχονται τις επόμενες ημέρες. Πάμε γερά». Τα πρώτα έξι «Rafale» πρόκειται να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: onalert.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares