Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Καρατόμησε» το 70% των ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών & «τίναξε» στον αέρα το τουρκικό ΥΠΕΞ … (έγγραφο)

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Καρατόμησε» το 70% των ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών & «τίναξε» στον αέρα το τουρκικό ΥΠΕΞ ... (έγγραφο)

Συγκλονιστικό έγγραφο έρχεται στο φως της δημοσιότητας το οποίο δείχνει πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν “καρατόμησε” από το 2016 το 70% των ΝΑΤΟϊκών και φιλοδυτικών αξιωματικών του ενώ σήμερα διέταξε τη σύλληψη του μισού υπουργείου Εξωτερικών της χώρας!

Συγκεκριμένα διέταξε τη σύλληψη 249 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Πιο αναλυτικά, το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι διέταξε τη σύλληψη των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από έρευνες που διαπίστωσαν ότι είχαν προβεί σε παρατυπίες σε παλαιότερες εισαγωγικές εξετάσεις στο υπουργείο, μετέδωσε το δίκτυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 78 ύποπτοι έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 43 επαρχίες και η αστυνομία αναζητεί τους υπόλοιπους.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του στρατού και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με απόρρητο τουρκικό στρατιωτικό έγγραφο που απέκτησε η σελίδα “Nordic Monitor”, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει “καρατομήσει” τα 2/3 των ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών, Στρατηγών και Ναυάρχων από το 2016!

Το έγγραφο που υπογράφεται από τον Συνταγματάρχη Abdurrahman Yetimakman, μέλος της επιτροπής έρευνας, δείχνει πως οι αλλαγές στην δομή και στην ιεραρχία των ΤΕΔ είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο πίστευαν ξένοι αναλυτές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, συνολικά έχουν φύγει (φυλακισθεί ή αποστρατευτεί) 217 Στρατηγοί και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί. Από αυτούς, οι 150 εκδιώχθηκαν και οι 67 συνταξιοδοτήθηκαν.

Ο ρυθμός των διωγμών συνεχίστηκε το 2017 και 2018-2019 με την μαζική φυγή 133 στρατηγών στο Στρατό Ξηράς, 49 Πτεράρχων στην Αεροπορία και 35 Ναυάρχων στο Ναυτικό.

Ακόμη όμως και αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν, αναγκάστηκαν να το πράξουν υπό το φόβο φυλάκισης τους με την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Επιπλέον 157 αξιωματικοί φυλακίστηκαν ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να ζήσουν στην εξορία και να ζητήσουν άσυλο.

Τα ονόματα τους βρίσκονται στην λίστα και είναι οι M. Zeki Ugurlu, M. Nail Yiğit, Numan Yediyıldız, Ali Kalyoncu, M. Zeki Kıralp, Mehmet Yalınalp, Ayhan Bay και A. Suat Aktürk.

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Καρατόμησε» το 70% των ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών & «τίναξε» στον αέρα το τουρκικό ΥΠΕΞ ... (έγγραφο)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares