Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας βελγικής εισαγγελίας παρατείνεται για ένα μήνα η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, η οποία ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση


Η υπόθεση γύρω από την φερόμενη δωροδοκία και διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που κρατά τις Βρυξέλλες σε αγωνία εδώ και περίπου δέκα μέρες, έχει όλα τα συστατικά μιας συναρπαστικής σειράς στο Netflix:

Κύρια ύποπτη μια όμορφη πολιτικός, αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, η οποία ξεκίνησε από την τηλεόραση και έφθασε σε κορυφαίες πολιτικές θέσεις στο κέντρο αποφάσεων της ΕΕ.

Ένας ελκυστικός νεαρός, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της πολιτικού, ο οποίος εργάζεται στο ευρωκοινοβούλιο και λέγεται ότι ομολόγησε κάποιες από τις αξιόποινες πράξεις. Ένας ηλικιωμένος πρώην ευρωβουλευτής, ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να ήταν το πρόσωπο, το οποίο κινούσε τα νήματα.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά το σκάνδαλο δείχνει να λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ένας πρώην ευρωπαίος επίτροπος, ο Έλληνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν στο pay roll της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ Fight Impunity, από την οποία και έλαβε 60 000 Euro ως επί τιμή μέλος του εποπτικού της συμβουλίου.

Ο ίδιος ο πρώην επίτροπος δηλώνει ότι παραιτήθηκε ήδη από τις αρχές του έτους από τη θέση αυτή, όπως δηλώνουν ότι έπραξαν και άλλοι ευρωπαίοι πολιτικοί, αν και τα ονόματά τους παραμένουν στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η ΜΚΟ δεν χρηματοδοτούνταν από ευρωπαϊκά ταμεία και δεν περιλαμβάνονταν σε καταλόγους λόμπι, επειδή δεν επιδίωξε επαφές με ευρωπαίους επιτρόπους.

Διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών στον Τύπο

Ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή υποστήριξαν ότι η πελάτις τους είναι αθώα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής στο εξωτερικό ή κάποια ενέργεια σε βάρος της διαλεύκανσης της υπόθεσης ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη. Εκτός αυτού επιχειρηματολόγησαν λέγοντας ότι η δίχρονη κόρη της Εύας Καϊλή χρειάζεται τη μητέρα της, η οποία στερείται ως γνωστόν και τον πατέρα της που είναι επίσης προφυλακισμένος.

Φαίνεται ωστόσο ότι οι Βέλγοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δεν πείστηκαν ότι η Εύα Καϊλή θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares