Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

QatarGate – Πρώην ευρωβουλευτής: «Ήξερα ότι υπήρχε δίκτυο» – Ο Τζόρτζι ήταν το δεξί χέρι του Παντσέρι

Ήξερε ότι υπήρχε δίκτυο, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ήταν δεξί χέρι του «αρχηγού» Παντσέρι αλλά η Καϊλή δεν ήταν το επίκεντρο της επιχείρησης. Αυτά είπε με λίγα λόγια, η πρώην ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών και υποψήφια για την προεδρία της Πορτογαλίας, Άνα Γκόμες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε καταρχάς ότι «ήξερα ότι υπήρχε δίκτυο» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτεργάτη τον Παντσέρι. «Είμαι σοκαρισμένη (από το σκάνδαλο) όπως όλοι, ανήσυχη, αλλά όχι τόσο έκπληκτη» είπε η Άνα Γκόμες.

«Διότι στις τρεις θητείες μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες συνέπεσαν με τον κ. Παντσέρι, μπορούσα να τον δω να ενεργεί ως πράκτορας του Μαρόκου».

Σε ερώτηση για το ποιος άλλος μπορεί να εμπλέκεται εκτός από τον Παντσέρι, είπε: «O Παντσέρι ήταν πιο εύστροφος, ήταν έξυπνος. Είναι πιο έξυπνος και πιο εύστροφος. Είδαμε ότι δημιούργησε την ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα για να προστατεύσει καλύτερα τα δικαιώματα αυτούς που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε Κατάρ, Μαρόκο και όπου αλλού θα τον πλήρωναν».

Και συνεχίζει: «Δεν με εξέπληξε όταν ο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν βοηθός τότε, ήταν το δεξί του χέρι. Ειδικά επειδή ο Παντσέρι δεν μιλά άλλη γλώσσα εκτός από ιταλικά. Ο βοηθός του, (ο Τζόρτζι) ήταν το πρόσωπο που συχνά διαπραγματευόταν με τους υπόλοιπους από εμάς, στα αγγλικά ή τα γαλλικά, αλλά με τον Παντσέρι στο πλευρό του και ήταν προφανές ότι ακολουθούσε τις οδηγίες του αρχηγού».

Σύμφωνα με την ίδια, η Εύα Καϊλή δεν είναι το επίκεντρο της επιχείρησης.

«Δεν με εξέπληξε όταν ο Τζόρτζι είπε στους δικαστές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον τύπο, ότι η Εύα Καϊλή δεν ήταν το κέντρο της επιχείρησης. Μπορώ να το φανταστώ, διότι έχω συναντήσει την Εύα Καϊλή στην τελευταία μου θητεία, την έβρισκα πολύ όμορφη και κομψή. Δεν έβρισκα ποτέ ότι κάτι από όσα λέει είναι σημαντικό, είναι βαθύ ή γνήσιο. Δεν τη βλέπω ως το κέντρο του δικτύου, αλλά βλέπω τον Παντσέρι όπως και τον Τζόρτζι».

Σε ερώτηση για το αν μπορούσε να φανταστεί τότε, ότι ίσως ο Παντσέρι, ο Τζόρτζι, η Καϊλή και άλλοι ευρωβουλευτές ή άλλοι βοηθοί θα μπορούσαν να είναι μέλη ενός κυκλώματος, απάντησε:

«Με τον Παντσέρι και με τον Τζόρτζι γνώριζα ότι είναι αλληλένδετοι, ότι ήταν μέρος κάποιου δικτύου. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι, αλλά ήξερα ότι το δίκτυο ήταν εκεί κι ότι ο ένας τρόπος που χρησιμοποιούσαν για να τραβήξουν ή να ουδετεροποιήσουν ευρωβουλευτές ήταν με το να τους προσκαλέσουν σε πολυτελή ταξίδια στο Μαρόκο».

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares