Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Qatargate: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο «USB» της Καϊλή

Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος


«Σας λέω λοιπόν ότι όταν επικοινωνεί με την αδερφή της και με τον πατέρα της είναι συνήθεις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε συγγενείς για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα. Και όσον αφορά το USB, αυτό αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της. Όλα αυτά εκθέτονται μέσα στους διαλόγους, απλώς δεν μεταδίδονται προς τα έξω».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή τον διάλογο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με την αδερφή της, αναφορικά με το επίμαχο «USB », το οποίο χαρακτήρισε ως «σημαντικό».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή αναφέρει: «Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, προκειμένου να ακουστούν όλα αυτά τα ντοκουμέντα, τα οποία είναι προφορικά και να αποτυπωθούν σωστά, γιατί όλες αυτές είναι διαρροές, οι οποίες συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Το ξέρεις ότι παρακολουθείσαι. Οι διάλογοι δεν μπορεί να είναι παράνομοι. Μην εκβιάσουμε τη λογική».

«Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, για να πιάσουμε έναν – έναν τους διαλόγους της κυρίας Καϊλή με τους συγγενείς της, ώστε να αποδείξουμε και να καταγραφούν σε σωστή μετάφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο είναι μεμπτό». «Τα δημοσιεύματα αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουν απαντηθεί ένα προς ένα. Στην τελευταία ακρόαση που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου για όλα αυτά τα δημοσιεύματα απάντησε η κυρία Καϊλή», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σε ερώτηση εάν θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «αυτό το ξέρουν μόνο οι δικαστές. Σας λέω όμως με σιγουριά ότι, η κ. Καϊλή δεν κρατείται μέσα με νομικά κριτήρια αλλά με πολιτικά».

 

Γιατί δεν την αφήνουν ελεύθερη

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Open, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι «το τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες», καθώς «όσοι ομολογούν τα εγκλήματά τους αφήνονται ελεύθεροι. Αυτοί που παλεύουν γιατί δεν έχουν διαπράξει κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο κρατούνται στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την τελευταία αποφυλάκιση του συντρόφου της κυρίας Καϊλή, θα πέσει και το τελευταίο επιχείρημα που έχουν οι δικαστές […]. Ξέρετε γιατί δεν την αφήνουν ελεύθερη; Επειδή φοβούνται, ότι αν την αφήσουν ελεύθερη, θα καταστρέψει τα στοιχεία. Και εδώ αναρωτιέμαι δημόσια και φωναχτά: αν υπάρχουν στοιχεία, ο σύντροφός της τι θα τα κάνει;».

Αναφορικά με τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος «έδωσε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος του κ. Παντσέρι, ο οποίος, μέχρι να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, εθεωρείτο παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας;». «Ξαφνικά, έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε εθεωρείτο ψέμα, μόλις άρχισε να κατηγορεί την κυρία Καϊλή και άλλους 3 – 4 ευρωβουλευτές απέκτησε υπόσταση του «μάρτυρος του στέμματος»», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη σε όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

«Παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου»
«Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει «παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου»», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος συμπληρώνοντας: «Αν η κυρία Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη […] Αλλά η κυρία Καϊλή λέει: «πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω»».

«Κάθε φορά που είναι να υπάρξει μια θετική πρόοδος ως προς την κυρία Καϊλή διαδίδονται πληροφορίες, οι οποίες είναι ανακριβείς. Η κυρία Καϊλή, όπως κι εγώ, όπως και οι Βέλγοι δικηγόροι, ξέρουμε ότι οι συνεχώς παρακολουθούνται όχι μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει από τη φυλακή με την αδερφή της ή με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά όταν πηγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που συναντιέται ο δικηγόρος με τον κατηγορούμενο, παρακολουθούνται όλα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο στις Βρυξέλλες. Εκεί είναι ένα δίκτυο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares