Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Qatargate: Η σύζυγος του Παντσέρι τον «μάθαινε» να βάζει στο «πλυντήριο» τα χρήματα από Κατάρ και Μαρόκο!

Στις 19 Ιανουαρίου η προφυλακισμένη στο Χάρεν για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, το μεγαλύτερο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, θα βρεθεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών για να ζητήσει επανεξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

 

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής εμμένει στην αθωότητά της και μάλιστα, αποκάλυψε στην απολογία της, πως αρκετά χρήματα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες τα φυλούσε πριν καν ξεσπάσει η πανδημία και πως δεν ήταν του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά του Αντόνιο Παντσέρι και πως η ίδια δεν γνώριζε τίποτα.

 

«Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην ευρωβουλευτής έφερνε μετρητά στο σπίτι μας. Πριν από τον Covid ο Παντσέρι είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε να τα πάρει», υποστηρίζει η Εύα Καΐλή.

Σε ερώτηση του Βέλγου ανακριτή για το πώς εξηγεί τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να απάντησε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά το έκανε ο άντρας μου. Ο Αντόνιο Παντσέρι συνεργάζεται πολύ με αφρικανικές χώρες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλεί τον Φραντσέσκο όποτε θέλει να κάνει κάτι γι αυτό ή για οτιδήποτε θέλει να μεταφέρει. Τον εμπιστεύεται 100%. Εμπιστευόταν πιο πολύ το διαμέρισμά του. Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με την ασυλία μου».

Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος

Ο ΣΚΑΪ έφερε στο φως τα επίσημα έγγραφα των ενταλμάτων σύλληψης (με ημερομηνία έκδοσης 8/12/2022) της κόρης (Σίλβια) και της συζύγου (Μαρία Ντολόρες Κολεόνι) του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι και βάσει αυτών, προβλέπεται μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τις δύο γυναίκες.

Και οι δύο κατηγορούνται για δημόσια διαφθοράξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, από τα επίσημα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι η Μαρία Κολεόνι είχε άμεση σχέση με τις δραστηριότητες οικονομικής φύσεως του Παντσέρι και μάλιστα τον συμβούλευε και τον καθοδηγούσε για το πως θα «ξεπλύνει» τα χρήματα.

πηγή: ΣΚΑΪ

«Το ζευγάρι χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου που τον αποκαλούν ‘γίγαντα’. Του είπε να ανοίξει λογαριασμό με ΦΠΑ (σ.σ. στο Βέλγιο), κάτι που υποδηλώνει ότι ο Παντσέρι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εμπορική δραστηριότητα που υπόκειται σε ΦΠΑ (σ.σ. για να «ξεπλένει» μέσω αυτής τα χρήματα). Η Μαρία Κολεόνι ασκεί κάποιου είδος ελέγχου στις δραστηριότητες του συζύγου της, ή ότι τουλάχιστον προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο έλεγχο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στους λόγους της σύλληψης της συζύγου του πρώην Ευρωβουλευτή.

Η Σίλβια Παντσέρι, φέρεται να είχε στενές σχέσεις με το Μαρόκο (σ.σ. και με τα «δώρα» και με τα χρήματα) και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης, στο οποίο υπονοείται ξεκάθαρα η δωροδοκία, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η κόρη του Παντσέρι και η σύζυγός του φαίνεται να γνωρίζουν πλήρως τις δραστηριότητες του συζύγου/πατέρα τους και να συμμετέχουν ακόμη και στη μεταφορά των ‘δώρων’ που έδωσε στο Μαρόκο ο Πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία. Η Σίλβια Παντσέρι έκανε σχόλια για τη χορήγηση των ‘δώρων’ από τα οποία στη συνέχεια όπως φαίνεται, επωφελήθηκε».

πηγή: ΣΚΑΪ
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares