Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Qatar Gate: O Παντσέρι «καίει» τον Ταραμπέλα – «Του έδινα τα λεφτά σε χάρτινες σακούλες»

Ο βασικός πρωταγωνιστής του Qatar Gate, ο Αντόνιο Παντσέρι «κάρφωσε» τον Μαρκ Ταραμπέλα και είπε ότι ξεκίνησε να τον… λαδώνει για παίρνει θέσεις υπέρ του Κατάρ πριν 2 χρόνια και ότι αυτός και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι του παρέδιδαν μέσα σε χάρτινες σακούλες τα λεφτά. Επίσης τόνισε ότι… προσηλύτισε τον Βέλγο ευρωβουλευτή μαζί με τον Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, ο Παντσέρι που πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για το Qatar Gate, μίλησε στις βελγικές αρχές για το πως έδινε τα λεφτά στον Ταραμπέλα προκειμένου να στηρίζει τις θέσεις του Κατάρ, ενώ είπε ότι… παραδόσεις χρημάτων έκανε στον Βέλγο ευρωβουλευτή και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζιόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Ο Παντσέρι έκανε αναφορά και στην πρώτη φορά που αυτός και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, πλησίασαν τον Ταραμπέλα για να τον πείσουν να… λαδωθεί και να παίρνει θέσεις υπέρ του Κατάρ. «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων», είπε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.

 

Η συμφωνία του Παντσέρι
Ο Παντσέρι έχει συμφωνήσει με τις βελγικές αρχές να τα πει όλα… χαρτί και καλαμάρι για το Qatar Gate, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση και η ποινή του να μην είναι μεγάλη.

Με τη συμφωνία που υπέγραψε με τις βελγικές αρχές ο Παντσέρι, αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη, τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν, τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη, τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσε το κύκλωμα.

Η συμφωνία προβλέπει περιορισμένη ποινή για τον Παντσέρι, στην οποία περιλαμβάνονται φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares