Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Qatar Gate: Νέα έφοδος σε γραφεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Qatar Gate: Νέα έφοδος σε γραφεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

H έρευνα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Οι Αρχές προχώρησαν σε νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatar Gate.

Όπως μεταδίδει το Politico, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γραφείο της αξιωματούχου σφραγίστηκε από τους άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μίλησαν στο Politico οι αρχές κατέσχεσαν έναν υπολογιστή σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες, Δευτέρα, έγινε μία ακόμη έφοδος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τη βελγική αστυνομία που ερευνά το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με την Εύα Καϊλή να απολογείται στον ανακριτή την Τεάρτη για να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι μέχρι τη δίκη της.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares