Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Qatar-gate: Η σουίτα, ο «φουσκωμένος» χαρτοφύλακας και η Μαυριτανία

Το ξενοδοχείο steigenberger wiltcher's

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις του ευρωπαϊκού Τύπου για τη δράση των πρωταγωνιστών του Qatar-gate. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι περιέγραψε το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς, μίλησε για μία ακόμη ΜΚΟ και αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός απο το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας


Nέες αποκαλύψεις για το λεγόμενο Qatar Gate, το σκάνδαλο που συγκλονίζει το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα φέρνει στο φως η ιταλική εφημερίδα «Ιl Fatto Quotidiano», επικαλούμενη μεταξύ άλλων την κατάθεση του Φραντέσκο Τζιόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή που φέρεται να διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο «γαϊτανάκι» διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο πρώην βοηθός του φερόμενου εγκεφάλου της οργάνωσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι περιέγραψε το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς και αποκάλυψε οτι υπήρχε και μία τρίτη χώρα που φέρεται να εξαγόρασε ευνοϊκή μεταχείριση, η Μαυριτανία» Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το άρθρο της Il Fatto Quotidiano, είπε: υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο, «νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρεσβευτή και αυτό αντιστοιχούσε σε: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25 χιλιάδες μετρητά. Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares