Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Πύρρος Δήμας για τις κατηγορίες ντόπινγκ: Μια μειοψηφία ήταν ικανή για να με βγάλει από τα ρούχα μου

Ο Πύρρος Δήμας μιλάει για τις κατηγορίες ντόπινγκ που ακούστηκαν το 2004 στο ραδιόφωνο. Ήταν καθαρός και τις δύο φορές που έδωσε αίμα

Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ερτ Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στις κατηγορίες που δέχτηκε για το ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, μια ημέρα πριν αγωνιστεί και ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό Χωρίο, το 2004, ακούστηκε στο ραδιόφωνο σαν είδηση ότι κάνει χρήση ουσιών ντόπινγκ, προκαλώντας αναστάτωση. «Αυτό που θυμάμαι το 2004 ήμουν το βράδυ πριν τους αγώνες με κάποιον αθλητή της πάλης δε θυμάμαι. Παίζαμε χαρτιά και θυμάμαι ότι μπαίνει ο Παναγιώτης ο Σπύρου ή ένας άλλος προπονητής και μου λέει, “κάτι λένε στο ραδιόφωνο για σένα”. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και λέει, “κυρίες και κύριοι τον ψάχνουν τον Πύρρο το Δήμα για το ντόπινγκ και δεν είναι στο Ολυμπιακό χωριό, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα κτλ, κτλ”. Με παίρνουν διάφοροι φίλοι, με πήρε και η Αναστασία τότε και μου λέει, “τι γίνεται, τι συμβαίνει που είσαι;”, της είπα ότι όλα καλά», σημειώνει ο Πύρρος Δήμας.

Στη συνέχει ο Ολυμπιονίκης ξεκαθάρισε ότι είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και πως ήταν καθαρός ενώ επισημαίνει ότι κάλεσε στο ραδιόφωνο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ωστόσο εκείνοι δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στον «αέρα».

«Ήμουν ήδη πέντε μέρες στο χωριό και είχαμε δώσει δυο φορές αίμα-ούρα ντόπινγκ και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Πήρα επί τόπου στο ραδιόφωνο και λέω “Παρακαλώ συνδέστε με, με την εκπομπή”. Μου είπαν ότι δε δίνουν λόγο στον κόσμο. “Μα μιλάτε για μένα” τους είπα, “όταν μιλάτε για μένα πρέπει και εγώ να μιλήσω”. Στο τέλος είπα αυτά που ήθελα να πω. Τους είπα στο τέλος έχω αγώνα αύριο. Αλλά από τα νεύρα μου θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι τις 3 – 4 το πρωί. Μια μειοψηφία, αυτό το λίγο ήταν ικανό ώστε εμένα να με βγάλει από τα ρούχα μου», είπε ο Πύρρος Δήμας.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares