Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί στην Κως: Καταδίωξη διακινητών λαθρομεταναστών με σφαιρίδια στον αέρα!

Τέσσερις συλλήψεις φερόμενων διακινητών είναι ο απολογισμός της καταδίωξης που σημειώθηκε χθες το βράδυ (3.1.2022) στην Κω, όταν το λιμενικό κυνήγησε δύο ταχύπλοα που αποβίβασαν μετανάστες στο νησί, τα οποία τελικά ακινητοποίησαν.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 40 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Κω από τα ταχύπλοα, τα οποία εντόπισε το λιμενικό και καταδίωξε. Από την επιχείρηση, καταγράφηκαν 4 συλλήψεις ανθρώπων που κατηγορούνται για τη διακίνηση των μεταναστών.

Στην πρώτη περίπτωση, το περιπολικό σκάφος του λιμενικού έκανε περιπολία και εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα και να αποβιβάζει είκοσι περίπου αλλοδαπούς, στις ακτές Θερμά της Κω.

Το ταχύπλοο μετά την αποβίβαση των μεταναστών προσπάθησε να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, ενώ ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχυπλόου να προσπαθεί να εμβολίσει επανειλημμένα το σκάφος του λιμενικού.

Στελέχη του λιμενικού σώματος έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στους εξωλέμβιους κινητήρες, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των μεταναστών.

Επίσης, ακόμη ένα ταχύπλοο φουσκωτό εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, επίσης χωρίς φώτα, προς την παραθαλάσσια περιοχή προφήτη Ζαχαρία της Κω, όπου αποβίβασε περίπου άλλους 20 μετανάστες.

Μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές και ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Κατά την προσέγγιση του σκάφους του λιμενικού, οι δύο επιβαίνοντες του ταχύπλοου πήδηξαν στη θάλασσα, ωστόσο περισυνελέγησαν από τα στελέχη του λιμενικού και συνελήφθησαν, φερόμενοι ως διακινητές.

Από τα δύο περιστατικά τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν στην στεριά 6 από τους αποβιβασθέντες αλλοδαπούς και στη συνέχεια άλλους 37 μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα δύο ταχύπλοα σκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit.gr

Shares