Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί από την πλευρά των τουρκικών συνόρων: Οι ΕΔ συλλαμβάνουν «μετανάστες» – (εικόνες,βίντεο)

Στην μάχη του μεταναστευτικού μπήκαν και επίσημα οι ΕΔ.


Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν, Έλληνες στρατιώτες ”φορτώνουν” σε φορτηγά λαθρομετανάστες που έχουν συλληφθεί.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία με κρατικά τραίνα μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στον Έβρο, με τον Ερντογάν να στέλνει ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες.

Ταυτόχρονα στο Πεντάγωνο παρέμεινε όλο το προηγούμενο βράδυ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, λόγω του φόβου ενός πιθανού μεθοριακού επεισοδίου στον Έβρο, το οποίο θα μπορούσε να προκληθεί είτε από τους οικονομικούς λαθρομετανάστες που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, είτε ακόμη και συνειδητά από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για λόγους εντυπωσιασμού.

Την ελληνική πλευρά προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν πυροβολισμοί από την πλευρά των τουρκικών συνόρων, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια ούτε ποιοι το έκαναν, ούτε σε τι αποσκοπούσαν, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του Πενταγώνου, ενδεχομένως να επρόκειτο ακόμη και για κάποιου είδους συνθήματος προς τους οικονομικούς μετανάστες προκειμένου να επιχειρήσουν, οργανωμένα, να σπάσουν το ελληνικό μπλόκο που έχει στηθεί τόσο στο τελωνείο στις Καστανιές, όσο και σε μια σειρά από περάσματα του Έβρου.

Έβρος: Πάνω από 3.000 λαθρομετανάστες στις Καστανιές – 66 παράνομοι πέρασαν τα ελληνικά σύνορα

Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή στον Έβρο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από την Τουρκία. Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων λαθρομεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα.

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ως πολύ επιτυχημένη, προειδοποιούν όμως ότι συνεχώς φτάνουν κι άλλοι λαθρομετανάστες. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο ΣΚΑΙ δεν αφήνουν αμφιβολίες: Οι λαθρομετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.

Άτυπο ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει κυβερνητικής σύσκεψης που ξεκίνησε στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

 

https://twitter.com/akrokentrwos/status/1233653934142697479

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.facebook.com/SputnikEllada/videos/604858713700317/?v=604858713700317

 

 

http://www.facebook.com/SputnikEllada/videos/873493349746518/?v=873493349746518

 

pentapostagma,sputniknews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shares