Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Πυροσβεστική: “Σε κάποιες περιοχές γίνονται επιχειρήσεις πόρτα-πόρτα”

Πυροσβεστική: "Σε κάποιες περιοχές γίνονται επιχειρήσεις πόρτα-πόρτα"

“Από τις 5 Σεπτεμβρίου όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν κληθεί να επέμβουν πανελλαδικά σε 10.653 συμβάντα ενώ έχουν προβεί στη διάσωση 4.527 συμπολιτών μας” τόνισε πριν από λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην Θεσσαλία.

Παράλληλα σημείωσε ότι από τα εναέρια μέσα έχουν διασωθεί μέχρι τώρα συνολικά 780 πολίτες.

Συγκεκριμένα τα επιχειρησιακά δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι τα εξής:

  1. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν επέμβει σε 2.472 συμβάντα
  2. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε 2.704 κλήσεις και 1.317 διασώσεις
  3. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε 1.800 συμβάντα και 891 διασώσεις
  4. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε 1.225 συμβάντα και 665 διασώσεις.

“Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους” υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός ενώ προσέθεσε ότι υπάρχουν δυσκολίες προσέγγισης σε Βλοχό, Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφοχώρι, Αμφιθέα και Πλατύκαμπο.

Σε άλλες περιοχές, όπως Παλαμάς, Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινάς, Καλογριανά, Πεδινό, Μεγάλα Καλύβια, οι έρευνες διεξάγονται πόρτα-πόρτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, όπως τόνισε, σε κάποιες περιπτώσεις για προληπτικούς λόγους μεταφέρονται κάτοικοι μετά από αίτημά τους, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους από τις πλημμυρισμένες περιοχές η Πυροσβεστική παρέχει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Επιπρόσθετα, στις περιοχές Ομόλιο, Κουλούρα, Μεσάγγαλα, Αλεξανδρινή και Στόμιο οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων.

“Από την πρώτη στιγμή δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υλοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία ”Δαρδανός 2” και όλοι μαζί Πυροσβεστικό Σώμα, δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν εκατοντάδες εθελοντές απ΄ όλη την Ελλάδα τόσο με προσωπικό όσο και μέσα” δήλωσε ο κ. Αρτοποιός προσθέτοντας ότι “θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares