Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Ραγδαία εξαπλώνονται οι φλόγες – Εκκενώνονται σπίτια στο Σαν Μπερναρντίνο…

Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Ραγδαία εξαπλώνονται οι φλόγες - Εκκενώνονται σπίτια στο Σαν Μπερναρντίνο...

Συναγερμός στην Καλιφόρνια που εδώ και μέρος πλήττεται από τις φωτιές – Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν τις φλόγες στα σπίτια στο Σαν Μπερναρντίνο…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια, με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση σπιτιών στο Σαν Μπερναρντίνο. Ήδη, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί αρκετά σπίτια στην περιοχή, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε κατά 200 στρέμματα σήμερα.

Η επέκταση της φωτιάς γίνεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, ενώ αναμένεται το φως της ημέρας για να δείξει την έκταση της καταστροφής.

Οι εντολές εκκένωσης δόθηκαν όταν η φωτιά, που έχει λάβει την ονομασία «Hillside Fire» απείλησε γειτονιά στο South Park. Κλειστοί παραμένουν και αυτοκινητόδρομοι. Ήδη, έχει δημιουργηθεί κέντρο εκκένωσης στο Pacific High School, ενώ 490 σπίτια και 1.300 άτομα είναι υπό εκκένωση. Τα μικρά ζώα μεταφέρονται σε ειδικό καταφύγιο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πόσα σπίτια απειλούνται ή έχουν καταστραφεί, ωστόσο θεωρείται ότι οι ζημιές είναι τεράστια. Σπίτια στο North Park έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, με ριπές 60 μιλίων την ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε τη φωτιά. Ωστόσο η Νότια Καλιφόρνια βρίσκεται σε συναγερμό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares