Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Πυρκαγιά στη Ρόδο – Ξημερώνει η 10η ημέρα μάχης με τις φλόγες

Σε τρία μέτωπα φωτιάς θα δοθεί απόψε Τετάρτη (26.7.2023) η μάχη στη Ρόδο, τα οποία διαρκώς αναζωπυρώνονται και ο εφιάλτης για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις δεν λέει να σταματήσει.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, τα μέτωπα της φωτιάς κοντά στο χωριό Βάτι αλλά και μεταξύ Γενναδίου και Λαχανιάς. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της Ρόδου προσπαθούν με όσες περισσότερες ρίψεις νερού μπορούν αλλά και με κάθε μέσο να τα περιορίσουν αλλά αυτά συνέχεια αναζωπυρώνονται.

Αυτή είναι η 9η νύχτα που θα δοθεί η μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε την περασμένη Τρίτη (18.7.2022) μεταξύ Απόλλωνα και Λάερμα και έχει κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Προφανώς, οι τιτάνιες προσπάθειες θα γίνουν και απόψε ώστε το πρωί να σηκωθούν ξανά τα εναέρια μέσα για να ρίξουν νερό.

Επίσης, σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι καιρικές συνθήκες φαίνονται ευνοϊκές για το έργο της κατάσβεσης, αφού οι δυνατοί άνεμοι έχουν κοπάσει. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αποψινή νύχτα αναμένεται να είναι και πάλι «μεγάλη» μέχρι να ανατείλει και πάλι ο ήλιος.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares