Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Το «ευχαριστώ» του Βρετανού πρέσβη για τη βοήθεια στους τουρίστες

Στη Ρόδο πήγε σήμερα Τετάρτη (26.7.2023) ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, για να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην απομάκρυνση των Βρετανών τουριστών από τις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά που καίει μέχρι σήμερα για 9η ημέρα.

Ο Μάθιου Λοτζ είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Αρχών της Ρόδου, εθελοντές, φορείς του τουρισμού και Βρετανούς πολίτες ενώ ενημερώθηκε για την εξέλιξη στα μέτωπα της φωτιάς, την απομάκρυνση των Βρετανών πολιτών από τις περιοχές που επλήγησαν και τον προγραμματισμό της επιστροφής, όσων θέλουν, στη Βρετανία.

Στις συναντήσεις του ο Βρετανός πρέσβης εξέφρασε τη λύπη και την ανησυχία του για τις δύσκολες ώρες που περνά η Ρόδος λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών, αλλά και τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση των Αρχών και των πολιτών της Ρόδου όταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά χιλιάδες Βρετανοί πολίτες από τα ξενοδοχεία τους.

«Ήθελα να έρθω στη Ρόδο για να εκφράσω από κοντά τις ευχαριστίες μου στις αρχές, τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των υγειονομικών αρχών και, βεβαίως, του δήμου και της περιφέρειας, για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσέφεραν στους συμπολίτες μου τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε ο κ. Λοτζ και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απλούς Ροδίτες, που φιλότιμα και ανθρώπινα βοήθησαν τους συμπολίτες μου τη στιγμή που και οι ίδιοι αντιμετώπιζαν την ίδια δύσκολη κατάσταση».

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο Βρετανός πρέσβης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών που ήδη από την Κυριακή έθεσαν σε λειτουργία Γραφείο Εξυπηρέτησης (Help Desk) για τη διευκόλυνση και το συντονισμό της έγκαιρης αναχώρησης πολιτών ξένων χωρών οι οποίοι απώλεσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σ’ αυτό τους το έργο είχαν και τη συνεργασία της βρετανικής πλευράς, του έμπειρου προσωπικού του βρετανικού προξενείου στη Ρόδο και ειδικού κλιμακίου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών που βρέθηκε στο νησί γι’ αυτό το σκοπό.

Ο κ. Λοτζ ευχαρίστησε επίσης τις αρχές του αεροδρομίου για τη συμβολή τους στη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των Βρετανών τουριστών, ενώ στη συνάντησή που είχε με τους τουριστικούς πράκτορες ενημερώθηκε για τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες.

Επισκέφθηκε ακόμη το ξενοδοχείο Rodos Palace, ένα από τα ξενοδοχεία τα οποία διατέθηκαν για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, σε συνεννόηση με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου και ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό για τη συμβολή τους.

Στη συνομιλία που είχε με Βρετανούς πολίτες οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν από τον τόπο των διακοπών τους λόγω των πυρκαγιών, ο Βρετανός πρέσβης τόνισε ότι η ασφάλεια και η στήριξη των Βρετανών πολιτών είναι η πρώτη προτεραιότητα της βρετανικής κυβέρνησης, γι’ αυτό και η βρετανική πρεσβεία ήταν εξαρχής και παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Οι Βρετανοί με τους οποίους συνομίλησε μοιράστηκαν την εμπειρία τους τις δύσκολες ώρες της εκκένωσης, αλλά και τη συγκινητική ανταπόκριση των κατοίκων της Ρόδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsIT.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares