Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Πυρκαγιά σε Βούλα και Βάρη: «Δεν υπήρξε ολιγώρια – Ανοιχτά τα ενδεχόμενα για εμπρησμό»

Για τις φωτιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο (4.6.2022) σε Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας και Κουβαρά, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αμφισβητεί τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ολιγωρία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε για τις φωτιές σε Γλυφάδα, Βούλα και Κουβαρά ότι «τα τρία συμβάντα μεταξύ τους νομίζουμε ότι αντιμετωπίστηκαν με τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση σε πρώτο χρόνο».

Όπως είπε, η πρώτη φωτιά αναγγέλθηκε στο εθνικό συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στις 12.57 και πρόσθεσε ότι «εντός 12 λεπτών αφίχθησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε είκοσι λεπτά απογειώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. είμαστε κατασταλτικός μηχανισμός και δεν είμαστε εδώ για να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν».

Ερωτηθείς για το αν υποτιμήθηκε το μέγεθος της φωτιάς, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήθηκε, διότι είχαμε δύο πολύ σημαντικά γνωρίσματα να αναγνωρισθούν. Πρώτον υπήρχαν δυνατοί άνεμοι και το ανάγλυφο του Υμηττού, με τις έντονες χαράδρες» και εξήγησε πως οι δυνάμεις του Σώματος είχαν να αντιμετωπίσουν 3 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών.

 

Για το ενδεχόμενο εμπρησμού, ο κ. Αρτοποιός απάντησε πως το θέμα διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές και σύντομα θα υπάρξει ένα πόρισμα το οποίο θα αναλύει τα δεδομένα. «Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο» συμπλήρωσε.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, κλιμακωτά, έτσι όπως πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο θα έχουμε την ανάπτυξη όλων των εναέριων μέσων σε όλη την επικράτεια, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares