Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο της Νίκαιας – Mεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

canadair

Η φωτιά κατακαίει μια ακατοίκητη περιοχή κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο

Mάχη για την κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε έξω από τις κοινότητες Καν-σι-Μερ και Βιλνέβ-Λουμπέτ της νότιας Γαλλίας, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Νίκαιας δίνουν δεκάδες πυροσβέστες, με τη βοήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Η φωτιά κατακαίει μια ακατοίκητη περιοχή κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ένας τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης προς το παρόν.

Λόγω της κατάστασης αυτής έχουν διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο και τα δρομολόγια των τρένων, ανέφερε η αστυνομία μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter). Στελέχη του αεροδρομίου της Νίκαιας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για κάποιο σχόλιο.

Όπως αναφέρει η ertnews.gr, οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθ’ όλον τον Ιούλιο έχουν προκαλέσει χάος στον πλανήτη, με τις θερμοκρασίες να καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη νότια Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές, παρατηρείται έλλειψη νερού και έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της ζέστης.

Η περιοχή της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, όπου βρίσκονται πολλές μεγάλες πόλεις (Μασσαλία, Νίκαια, Εξ-ον-Προβάνς) ήταν υπό στενή παρακολούθηση σήμερα, εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τέθηκε η περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον, καθώς υπήρχε «πολύ υψηλός κίνδυνος» πυρκαγιάς.

Στη νότια Γαλλία ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές σήμερα το απόγευμα και οι τοπικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση σε πάρκα και αγορές, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τους κατοίκους, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nice Matin.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares