Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

«Πύρινη κόλαση» στην Αλεξανδρούπολη, αναφορές ότι καίγονται τα πρώτα σπίτια

Σε «πύρινο εφιάλτη» εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το πρωί (19/08) στην Αλεξανδρούπολη. Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ, υπάρχουν πληροφορίες ότι καίγονται και τα πρώτα σπίτια σε οικισμούς.

«Μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς μαίνεται η φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το πρωί (19/08).

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Διαθέτω πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια»

Πριν από μερικά λεπτά, ο Αντιπεριφερειάρχης ΈβρουΔημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε πως «διαθέτω πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς, νομίζω ότι αποτελούν έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μία πολύ δύσκολη νύχτα», μιλώντας στο MEGA.

Το απόγευμα, ήχησε εκ νέου το «112» για εκκένωση άλλων τεσσάρων οικισμών: Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair ρίχνονται στη μάχη της φωτιάς

Νωρίτερα, είχε διαταχθεί η εκκένωση των οικισμών Μελία, ΝίψαΠεύκα και Αετοχώρι, με εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

newsbomb
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares