Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Πύρινη κόλαση από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συνεχείς εκκενώσεις – Kάηκαν σπίτια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό «θα είναι μία δύσκολη νύχτα με ριπές ανέμου 7-8 μποφόρ».

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται νοτιοδυτικά, με ισχυρό άνεμο, έντασης 7-8 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλαξε η φορά του άνεμου και το μέτωπο απομακρύνεται από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, καίει παράλληλα με την Εγνατία Οδό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

ieidiseis

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares