Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πύργος του Λονδίνου: Άντεξε πολέμους και λιμούς, αλλά κλείνει λόγω κορονοϊού….

Ο Πύργος, μαζί με το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ, πρώην κατοικία του βασιλιά Ερρίκου Η’ και το Παλάτι του Κένσινγκτον, σημερινή κατοικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, συγκαταλέγονται στα έξι βασιλικά ανάκτορα που κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Άντεξε ένοπλες επιθέσεις και στάθηκε προστάτης πάνω από την βρετανική πρωτεύουσα για σχεδόν 1.000 χρόνια. Ελέω πανδημίας κορονοϊού, ο Πύργος του Λονδίνου θα αναγκαστεί να κλείσει από αύριο, Παρασκευή.

«Με βαριά καρδιά, σηκώνουμε την κρεμαστή γέφυρα», ανέφερε η ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό στο twitter του επιβλητικού φρουρίου, που κάποτε λειτουργούσε ως φυλακή και σήμερα φιλοξενεί κοσμήματα του θρόνου και αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

«Αυτό το εκπληκτικό κτίριο άντεξε πολλά στην χιλιόχρονη ιστορία του και θα ανακάμψουμε από αυτό και εμείς», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

 

Ο Πύργος, μαζί με το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ, πρώην κατοικία του βασιλιά Ερρίκου Η’ και το Παλάτι του Κένσινγκτον, σημερινή κατοικία του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του, Κέιτ, συγκαταλέγονται στα έξι βασιλικά ανάκτορα που κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού.

 

«Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε την ευημερία των επισκεπτών μας και την απίστευτα αφοσιωμένη ομάδα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός Historic Royal Palaces, ο οποίος συντηρεί μερικά από Ανάκτορα της βρετανικής μοναρχίας τα οποία δεν κατοικούνται πλέον.

«Τα έξι εκπληκτικά ιστορικά κτίρια που βρίσκονται υπό την επιμέλειά μας, έχουν βιώσει 1.000 χρόνια ιστορίας, από τον Μαύρο Θάνατο μέχρι την Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου. Ανέκαμψαν στο παρελθόν – και έτσι θα ανακάμψουμε και εμείς».

Πύργος του Λονδίνου
Φυλασσόμενα από τους διάσημους Φρουρούς του Πύργου του Λονδίνου (Beefeaters) με τις χαρακτηριστικές σκούρες μπλε και κόκκινες στολές, ο Πύργος του Λονδίνου είναι επίσης τόπος κορακιών. Ο θρύλος λέει ότι εάν ποτέ τα κοράκια φύγουν, τότε το κάστρο και το βασίλειο θα πέσουν.

Πύργος του Λονδίνου
«Φυσικά θα φροντίσουμε καλά τα κοράκια κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Θα είναι ασφαλή στο φρούριο μέχρι να σας δούμε ξανά», ανέφερε σε άλλη ανάρτηση στο twitter, η διοίκηση του Πύργου.

 

newsit

Shares