Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πυρετός στο Μπάκιγχαμ για το νέο βιβλίο 416 σελίδων του Χάρι με τίτλο «Εφεδρικός»

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το Μπάκιγχαμ με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου που ανέλαβε την προώθηση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, υπό τον τίτλο «Ο Εφεδρικός».

Το βιβλίο – βόμβα για τα βρετανικά Ανάκτορα θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου στην τιμή των 28 λιρών, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη το δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου.

Ο «αντάρτης» των βρετανικών ανακτόρων, που έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» με την βρετανική βασιλική οικογένεια και μετεγκαταστάθηκε στη Φλόριντα, ανοίγει την καρδιά του μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, με τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο και τον αδερφό του, Ουίλιαμ να εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το περιεχόμενό του.

Η κυκλοφορία του βιβλίου καθυστέρησε λόγω του θανάτου της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Τώρα, όμως, με την έλευση της νέας χρονιάς, τα απομνημονεύματα του συζύγου της Μέγκαν Μαρκλ θα λάβουν περίοπτη θέση στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

O τίτλος του βιβλίου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Ο «εφεδρικός» Χάρι είναι ο αδελφός του διαδόχου του θρόνου, Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με τον εκδότη του βιβλίου, ο κοκκινομάλλης δευτερότοκος γιος της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταιάνα υποστηρίζει ότι θα αφηγηθεί την ιστορία του «με ωμή και ακλόνητη ειλικρίνεια».

Ο πρίγκιπας Χάρι, όπως υποστηρίζει ο εκδοτικός οίκος, έχει δωρίσει το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά την «προκαταβολή που έλαβε, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο «εφεδρικός» πρίγκιπας – σε αντίθεση με τον αδελφό του, Ουίλιαμ τον «κληρονόμο» του θρόνου, παραθέτει την δική του εκδοχή για τα όσα βίωσε μετά τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του Νταιάνα, την γνωριμία του με την σύζυγό του, Μέγκαν αλλά και για τη ρήξη του με τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Στις 416 σελίδες του βιβλίου του, που θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο «Penguin Random House», ο Χάρι θα δώσει στον αναγνώστη μία γεύση από τη ζωή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πάντως, ο Χάρι έσπευσε να κάνει κάποιες αλλαγές στο περιεχόμενο του βιβλίου κάνοντάς το λιγότερο επικριτικό για τη βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατό της πολυαγαπημένης του γιαγιάς.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος αναφερόμενος στον Χάρι ως «σύζυγο, πατέρα, ανθρωπιστή, στρατιωτικό βετεράνο, σύμβουλο ψυχικής ευεξίας και περιβαλλοντολόγο», ο αναγνώστης θα διαβάσει στις πρώτες σελίδες του βιβλίου όλα όσα έγιναν αμέσως μετά το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Το βιβλίο ”Spare” μεταφέρει τους αναγνώστες δε μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του εικοστού αιώνα: δύο νεαρά αγόρια, δύο πρίγκιπες, να περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους Νταιάνα καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη – και φρίκη την κηδεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα απομνημονεύματά του Χάρι θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, σε 15 ξενόγλωσσες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στα ισπανικά, υπό τον τίτλο «Spare: ”En La Sombra”» (Spare: In The Shadow), στα ελληνικά «Εφεδρικός: Στη σκιά».

 

πρωτο θεμα

Shares