Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

«ΠΥΡΑ» Γεννηματά κατά ΝΔ: H Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα…

«Είναι φανερό ότι δεν ασχολείται με μεταρρυθμίσεις αλλά με διευθετήσεις επιχειρηματικών συμφερόντων», σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής…

Κριτική στην κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην έκθεση «Agrotica 2020».

«Με την παρουσία μας σήμερα στην agrotica θέλουμε να αναδείξουμε ότι ο αγροτικός τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Τώρα αλλάζει, χρειάζεται προετοιμασία για το μέλλον. Για μια γεωργία βιώσιμη και φιλική στο περιβάλλον. Από «το αγρόκτημα στο πιάτο» είναι το στοίχημα των επόμενων ετών. Από την ποσότητα στην ποιότητα, με σεβασμό στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Την ίδια στιγμή όμως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Μετά από πέντε χαμένα χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, υψηλό κόστος παραγωγής, δε προωθείται η κάρτα αγροτικού πετρελαίου, καθυστερήσεις στον ΕΛΓΑ, και κυρίως κανένα σχέδιο για την νέα ΚΑΠ που είναι προ των πυλών και τον ορατό κίνδυνο να μειωθούν οι κοινοτικοί πόροι», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η δίκαιη μετάβαση στην πράσινη γεωργία που απαιτεί η κλιματική αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει χωρίς επαρκή χρηματοδότηση».

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά «η Κυβέρνηση είναι φανερό ότι δεν ασχολείται με μεταρρυθμίσεις αλλά με διευθετήσεις επιχειρηματικών συμφερόντων. Το είδαμε στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο».

«Μόνο μια ισχυρή κεντροαριστερά, ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εξασφαλίσει τη νέα αλλαγή, την πραγματική προοδευτική κανονικότητα που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares