Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πυγμαχία: Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό κορασίδων η Τριφύλλη, αργυρό η Κούζιλου!

Πυγμαχία: Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό κορασίδων η Τριφύλλη, αργυρό η Κούζιλου!

Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πυγμαχίας κορασίδων η Άννα Μαρία Τριφύλλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 46κ. ενώ η Παναγιώτα Κούζιλου πήρε το αργυρό στα 57κ. Στην κατηγορία των παίδων η χώρα μας διεκδικεί άλλα δύο χρυσά μετάλλια με τους Τόπαλο (60κ.) και Φωτιάδη (63κ.) να έχουν προκριθεί στους τελικούς!


Ένδοξη μέρα για την Ελληνική πυγμαχία, αφού την λάμπρυναν τα δύο μετάλλια που κρέμασαν στους λαιμούς τους δύο κορίτσια που συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μοντεσιλβάνο (Ιταλία), ενώ είναι εξασφαλισμένα άλλα δύο στην κατηγορία των παίδων!

Στα κορίτσια και τα 46κ., η Αννα Μαρία Τριφύλλη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία της, κερδίζοντας την Τουρκάλα Ειλούλ Ντουμάν με 5-0 στα σημεία στον τελικό.

Λίγο μετά, η Παναγιώτα Κούζιλου πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 57κ.

Στον τελικό αγωνίστηκε με την, Τσέχα, Τζίλκοβα, η οποία την κέρδισε στα σημεία.

Τα μετάλλια δεν σταματούν εκεί όμως απόψε, καθώς η χώρα μας έχει άλλες δύο παρουσίες σε τελικούς, αυτή τη φορά στους παίδες.

Ο Μανώλης Φωτιάδης στον τελικό των 63κ. θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο Μάρτιν Μπάρετ, ενώ στα 60 κιλά, ο Βασίλης Τόπαλος θα αναμετρηθεί με τον Μολδαβό Ντανίλ Γκουράντα.

Το πρόγραμμα στους παίδες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: fosonline.gr

Shares