Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: Εξερράγη στον αέρα-Νέα στοιχεία για την τραγωδία (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία με την πτώση του Τσέσνα που σημειώθηκε στη Σάμο το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα samosvoice.gr, το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος”, όταν έγινε η έκρηξη πιθανόν στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια και να πέσει στη θάλασσα.

Οι δύο επιβάτες του Τσέσνα εντοπίστηκαν νεκροί λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο.

Οι σοροί των δύο ατόμων περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή.

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο – Το χρονικό

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ειδοποίησε την Πολεμική Αεροπορία ότι έχει χαθεί το ίχνος του Τσέσνα από τα ραντάρ, στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία προσγείωσης.

Η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε ένα ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δύο πλωτά του Λιμενικού. Έπειτα από τις έρευνες του Λιμενικού σώματος, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια και στη συνέχεια οι σοροί των δύο επιβατών.

Σημειώνεται ότι, τεροσκάφος προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στις 20:00 στο αεροδρόμιο Σάμου, αλλά δεν τα κατάφερε, λόγω του μηχανικού προβλήματος που προέκυψε.

thestival.gr

Shares