Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πτωχευτικός νόμος 2020: “Θα δούμε δράματα” λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Βίντεο)

Πτωχευτικός νόμος 2020: “Θα δούμε δράματα” λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Βίντεο)

Πτωχευτικός νόμος 2020: Με μελανά χρώματα περιέγραψε τι θα επακολουθήσει την επομένη της ψήφισης του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

 

 

Όπως υπογράμμισε στον Real FM, “το επόμενο διάστημα θα δούμε θα δούμε δράματα γιατί εκτός όλων των άλλων μπαίνει για πρώτη φορά η έννοια της μεταπτωχευτικής περιουσίας.  Χρησιμοποιούν ως τυράκι ότι δεν σου παίρνουν το σπίτι αλλά από την άλλη θα κρατούν για τα επόμενα 1-3 χρόνια από την μισθοδοσία στη τράπεζα οποιοδήποτε ποσό πάνω από τα 610 ευρώ ανά άτομο στην οικογένεια, προκειμένου να αποπληρώνονται οι πιστωτές του πολίτη ή του επαγγελματία που πτώχευσε.Το θέμα θα είναι ότι εγώ πλέον που είμαι ενοικιαστής στο σπίτι μου όπως είπε, θα μπορώ στα 12 χρόνια να αγοράσω το σπίτι μου. Με εισόδημα όμως κάτω από 7 χιλιάδες ευρώ δεν θα μπορέσω να το αγοράσω ούτε σε 15 ζωές”.

Λάβρος ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή για τον Πτωχευτικό

Κακώς η κυβέρνηση έφερε τώρα τον πτωχευτικό κώδικα. Είναι πτωχευτικός, γιατί θα πτωχεύσουν όλοι οι Έλληνες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι χρείαν έχετε να τον φέρετε τώρα. Την ώρα που οι Τούρκοι είναι στο Αιγαίο. Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία, χρειαζόμαστε ένωση ΄ολων των δυνάμεων. Έτσι μόνο θα πείσουμε τους Τούρκους ότι έχουμε αραγές μέτωπο και θα πειστούν οι πολίτες για να είναι ενωμένοι. Αντίθετα αναγκαζόμαστε και μπαίνουμε τώρα σε διαδικασία να αντιπαρατεθούμε με την κυβέρνηση για την οικονομία. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει υπέρ της ΝΔ. Και τα αποτελέσματα αυτού του πτωχευτικού κώδικα θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Και θα είναι καταστροφικά. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνετε. Όλοι έχουμε φίλους που έχουν χρεωθεί και τελικά θα τους πάρουν τα σπίτια. Το μόνο που κάνετε είναι να εξυπηρετείτε τα funds. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τα εξυπηρέτησε όταν ήταν κυβέρνηση. Συμφωνώ με τον Βαρουφάκη ότι εδώ μέσα μαλώνετε για το ποιος είναι πιο μνημονιακός από τον άλλον.

Πτωχευτικός νόμος 2020: “Θα δούμε δράματα” λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Βίντεο)

Είστε ίδιοι. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε κατ’ επίφασιν αριστερή, φιλολαίκή συμπεριφορά και τη ΝΔ έχετε κατ’ επίφασιν φιλελεύθερη. Αλλά και οι δυο είστε με την τρόϊκα. Η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιήθηκε από τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έστελνε επιστολές για να βρει αγοραστές. Το κόστος κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται επί ΝΔ, την ώρα που στην Γερμανία οι πολίτες πληρώνουν το 1/3 απ΄ ότι πληρώνουμε εδώ στην Ελλάδα. Και τρέχει ο Γεωργιάδης και παρακαλάει τις εταιρείες να μειώσουν τα τέλη, τον φόρο, τη χρέωση κλπ. Κανονικά θα έπρεπε να έχει εξοβελιστεί η cosmote, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των Ελλήνων. Γιατί δεν έγινε τίποτα; ΜΑ γιατί η cosmote είναι γερμανική. Κλήθηκε ποτέ η εταιρεία αυτή να απολογηθεί για τις υποκλοπές; Γιατί το οποιοδήποτε μήνυμα του Έλληνα θα έπρεπε να το ξέρει ο Γερμανός; Αντί γι’ αυτό όμως εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Και αυτοί παρακολουθούσαν ακόμα και τα τηλέφωνα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Μιλάμε για δύο πρωθυπουργούς της χώρας. Πού είναι το κράτος; Τι συζητάμε δηλαδή εδώ μέσα; Γιατί κάθε φορά που συζητάμε εδώ έχουμε συνέχεια αναφορά στο τι έγινε το 2015; Τι εμμονή είναι αυτή με το 2015; Είμαστε στο 2020 αν δεν το έχετε καταλάβει.

Πιστεύω ότι οι οικονομολόγοι στη θεωρία κάνουν ζημιά στην οικονομία της χώρας. Η ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα κάνει λόγο για ανεργία των νέων το μήνα Μάϊο στο 37%. Μιλάμε για τα παιδιά μας! Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί όταν έχεις ανεργία, δεν υπάρχουν εισφορές στο κράτος. Δεν κινείται το χρήμα στην αγορά. Και η αγορά είναι όπως ο νερόμυλος. Οι μόνοι που μιλήσαμε για ύφεση το 2020 στο 9,5% ήμασταν εμείς. Ο κ. Βιλιάρδος εδώ.

Και σας ρωτώ: τι έχετε κάνει για να δημιουργηθεί πλούτος στη χώρα; Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Και δεν θέλω να μου πείτε τι κάνατε εσείς σήμερα. Αλλά τι έχετε κάνει 40 – 50 χρόνια τώρα για να κινηθεί η μηχανή. Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως ό,τι ξοδεύουμε σήμερα είναι μελλοντικοί πόροι. Αυτό σημαίνει ότι τελειώσαμε! Δεν παράγουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές.
Και την ίδια ώρα ο κ. Βεζυρόπουλος χαίρεται για την επιτυχημένη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, που όπως λέει οφείλεται στον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια. Ακούτε τι λέτε; Δανειζόμαστε!! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουμε. Αν δεν παράγουμε θα έχουμε και πάλι χρέη και τόκους. Και εσείς χαίρεστε με αυτό; Η Γερμανία καλά κάνει και χαίρεται. Θα μας δώσει να φάμε. Θα κάνει εξαγωγές. Εμείς τι θα εξαγάγουμε; Δεν παράγουμε πλούτο, φορτωνόμαστε με χρέη τα οποία θα πάνε στα παιδιά μας και χαιρόμαστε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Ψηφίσατε το ν/σ ΗΡΑΚΛΗΣ, δηλαδή τα δίνετε όλα στα funds, ψηφίσατε την ασυλία στου τραπεζίτες, επιλέγετε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων με τον πτωχευτικό κώδικα, την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια σε λαθρομετανάστες. Μα είναι ντροπή αυτό! Παλεύω να πείσω τον πρωθυπουργό, να μας μαζέψει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να συσκεφθούμε για να βρούμε ένα σχέδιο για να παράξει πλούτο η χώρα. Το κάνω αυτό εδώ και ένα μήνα. Μα είναι ντροπή και μόνο που το συζητάμε. Την ψήφο μας σήμερα την επιτάσσει το ελληνικό συμφέρον. Η οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Αν δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει άμυνα, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει τίποτα. Είσαι τρωτός από οποιονδήποτε εχθρό. Όταν ερχόμαστε εδώ άνευ προτάσεων για να μας δούν οι ψηφοφόροι και οι φίλοι να αντιπαρατιθέμεθα, τότε κάνουμε λάθος. Το χειροκρότημα είναι καλό και είναι εύκολο, αλλά γρήγορα γίνεται μούντζα. Χρειάζεται προσοχή, γιατί ο λαός έχει απογοητευτεί από όλους. Έχουμε θέμα ως βουλή. Και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο θέμα να λείπουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Θα τελειώσει και η δική μου ομιλία και θα φύγω. Μα είναι θλιβερό αυτό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εμάς μας βρίσκει σύμφωνους. Και θα συμφωνούμε με ό,τι είναι σωστό, ασχέτως από πού προέρχεται.
Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πρέπει ο πρωθυπουργός να σταθεί στο ύψος του και να μας ενημερώσει στη βουλή σχετικά με το τι συμβαίνει στο Αιγαίο. Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με την δέσμευση να μην μιλήσει κανείς από εμάς, παρά μόνο ο πρωθυπουργός. Και βέβαια χωρίς διαρροές.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι ο πτωχευτικός κώδικας που καταθέσατε είναι περίπου όπως της Νότιας Κορέας. Με τη διαφορά ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, με τον πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε, έχασε και το δικό του σπίτι. Εδώ πόσοι από τους φίλους σας τους εφοπλιστές που τους κουρέψατε τα δάνεια θα χάσουν σπίτια; Πώς είναι δυνατόν να χαρίζεις σε εφοπλιστές εκατομμύρια και στον Έλληνα πολίτη τίποτα; Όταν βγαίνουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Financial Times, ο Economist και σου λένε βάλτε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, ενισχύστε με δανεικά τις δημόσιες επενδύσεις, ενισχύστε με δανεικά τους πολίτες, και το λένε αυτοί που είναι φιλελεύθεροι, δεν το λένε οι Αριστεροί, εσείς γιατί συνεχίζεται αυτές τις κλιμακούμενες επιθέσεις σ την Ελληνική κοινωνία;

Όταν κάναμε το ’70 αντιπαροχές με τους εργολάβους, δίναμε ένα οικόπεδο και κάναμε μια συμφωνία να πάρουμε το 30% με 40% από την πολυκατοικία που θα χτιζόταν. Εσείς δώσατε την Αττική Οδό και δεν πήρατε τίποτα από την αντιπαροχή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα τους πληρώνετε από πάνω επειδή δεν έχουν τζίρο. Εδώ δηλαδή δεν ισχύει ό,τι και στην αντιπαροχή; Τα ίδια κάνατε και με το αεροδρόμιο. Ωραίους επενδυτές βρήκατε! Αυτοί δεν είναι επενδυτές είναι κομμουνιστές! Γιατί ο επενδυτής μπορεί να έχει και χασούρα όταν κάνει μία επένδυση.

Έχω εδώ δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Το Β’ τρίμηνο του 2020 μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων συνολικά κατά 3,9 δις ευρώ. Πώς λοιπόν τώρα έρχεστε και ψηφίζετε αυτόν τον πτωχευτικό κώδικα; Πώς θα πληρώσει ο Έλληνας; Αφού δεν έχει δουλειά. Πού θα τα βρει τα χρήματα; Θα πέσουν από τον ουρανό; Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε λύσεις. Και να δώσετε πραγματικές λύσεις, όχι να κάνετε διαχείριση των εντολών που σας δίνει η τρόϊκα. Ασκήστε επιτέλους σοβαρή οικονομική πολιτική.

600 χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν από την πατρίδα. Πήγαν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να βρουν δουλειά. Ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας. Μας μάζεψε ποτέ ο πρωθυπουργός να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση, να δούμε τι θα κάνουμε για να φέρουμε αυτά τα παιδιά πίσω; Δεν ζητώ να γίνει οικουμενική κυβέρνηση, προς Θεού! Αλλά δεν μπορεί η αντιπολίτευση να έρχεται στην βουλή μόνο και μόνο για να φέρει αντιρρήσεις σε όσα λέει η κυβέρνηση. Πρέπει να δίνουμε και προτάσεις. Και ο πρωθυπουργός να τις υλοποιεί. Αυτό θα εισαγάγει νέο πολιτικό ήθος και έθος στον τόπο. Και χρειάζεται να δώσουμε το παράδειγμα ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares